Jednostavna navika koja pomaže da brzo smršate: vrlo je lako, a rezultati su dugoročni

Najlakši način da uspešno i lako izgubite višak kilograma - ova navika pomaže da ubrzamo metabolizam i skinemo masne naslage!

Nedavno provedeno istraživanje pokazalo je da je tempiranje obroka obećavajući alat za kontroliranje težine.

Istraživanja načina ishrane nisu usredsređena samo na ono što jedemo, već i kako jedemo - na naša ponašanja i navike kada je u pitanju ishrana.

Na taj način otkrivaju se najrealniji pristupi kontrolisanja težine.

Poslednje pilot-istraživanje koje je trajalo 12 nedelja pokazalo je da su učesnici koji su obroke jeli unutar konzistentnog desetočasovnog vremenskog okvira bili uspešni u gubitku kilograma. Osim toga, tim učesnicima smanjila se masnoća na području stomaka, krvni pritisak i nivo holesterola, dok im se nivo šećera u krvi stabilizuje.

Joga vežbe za mršavljenje: trening koji pomaže da se brzo i zdravo rešite masnih naslaga (VIDEO)Joga vežbe za mršavljenje: trening koji pomaže da se brzo i zdravo rešite masnih naslaga (VIDEO)Kako joga pomaže da skinete masne naslagae - pogledajte odlične vežbe za mršavljenje!

U sklopu istraživanja u kojem je učestvovalo 19 osoba s metaboličkim sindromom nije bilo ograničenja u hrani ili kalorijama. Prije učestvovanja u istraživanju učesnici  su svoje obroke jeli unutar okvira od 14 sati ili više.

Metabolički sindrom dijagnostikuje se kada neko ima najmanje tri faktora od navedenih: višak telesne masti oko struka, visok holesterol ili trigliceride, visok krvni pritisak, visok šećer u krvi, insulinska rezistencija.

Tokom studije učesnici su smanjili vremenski okvir unutar kojeg su jeli. Nisu preskakali obroke i najčešće su kasnije doručkovali kako bi mogli kasnije večerati, ali su se držali okvira od 10 sati. Taj način ishrane zapravo je nalik povremenom postu, načinu ishrane koji je jako popularan u poslednje vreme.

Povremeni post način je ishrane u kojem se izmenjuje period posta i jedenja

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.