IMUNOLOG OTKRIVA - OVO SU 2 NAJVAŽNIJE STVARI ZA IMUNITET: Odmah počnite da ih uzmiate i zaštitite se od virusa

Ove de stvari su najvažnije za jači imunitet i zaštitu od virusa - Evo kako da ih uzimate i koja hrana ih sadrži!

Za zaštitiu od korona virusa najvažnije su pravilna higijena i održavanje distance, ali uporedo je važno i jačanje imuniteta.

Kako i se pri suočavanju sa virusom, prehladom i gripšom naše telo na najbolje izborilo i kako bismo smanjili rizik od oboljenja i teških simptoma, neophodno je da konstantno radimo na ojačavanju i negovanju svog imunog sistema.

Poznato je da vitamin C ima značajnu ulogu u očuvanja odbrmbenog meghanizma, ali imunolozi sada preporučuju još dva možna saveznika za imunitet - PROBIOTICI i VITAMIN D.

Pročitajte još:

PRIRODNI ANTIBIOTIK KOJI JAČA IMUNITET I ŠTITI OD VIRUSA I PREHLADA: Ovu namirnicu svi treba da imamo u kući

15 NAJBOLJIH PRIRODNIH LEKOVA ZA JAČANJE IMUNITETA: Štite od virusa i gripa, leče organizam i neophodni su za zdravlje

SASTOJAK NA KOJI ZABORAVJAMO, A ŠTITI NAS OD VIRUSA: Ovu hranu jedite što češće - odlična je za imunitet

Kako bismo imali jak imunitet, neophodno je da prvenstveno očistimo creva i spostavimo ravnotežu u crevnoj mikroflori. U ovoj nameri pomoći će izbalansirana ishrana i vlakna, ali je neophodno, naročito tokom sezone virusa, gruipa i prehlada, obratiti vežu pažnju na značaj probiotika.

Godinama, kao i sa lošom ishranom koja se naročito povećava tokom zimskih meseci, u našim crevima se talože toksini. Usled toga, dolazi do propustljivosti creva i oslabljene crevne sluzokože, a samim tim naše telo psotaje posložnije za razvoj infekcija, virusa, gljivica i loših bakterija.

Probiotici održavaju nivo dobrih i kvalitetnih bakterija u našom digestivnpom traktu, podstiču varenje, čiste creva i pozitivno utiču na jačanje imuniteta.

Namirnice koje sadrže probiotike su: fermentisana hrana, kiseli kupus, jogurt, kefir, gljia kombuha, mladi sir, kiseli kupus, jogurt, kiseli krastavci...

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani!

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.