Jačaju kosti, sjajan su diuretik, poboljšavaju varenje: evo zašto treba da jedete kajsije
Kajsije - deluju blagotvorno na bolest srca, a dobre su i za odbranu organizma od infekcije, jačanje zuba i kostiju, poboljšanje vida i obnovu tkiva.

Plod kajsije podseća na malu breskvu, prečnika jedan i po do dva i po centimetra, žute do narandžaste boje, ponekad i crvene na strani izloženoj suncu. Jedno seme nalazi se unutar tvrde koštice. Hranljiva vrednost i sastav ploda menjaju se sušenjem ili termičkom obradom. Jedinjenja poput pojedinih terpena i kiselina daju prijatnu aromu kajsiji.
Osim ploda, i seme kajsije koristi se u prehrambenoj industriji, najčešće koa zamena za seme badema. Od njega se pravi italijanski liker amareto, kao i amareti biskviti. Ulje iz semena kajsije ponegde se upotrebljava kao jestivo ulje.
Nastavak teksta pročitajte OVDE!
Ostali članci
-
7 BENEFITA ETERIČNOG ULJA NEROLIJA: Zašto ga…
Pored brojinih benefita, ulje nerolija ce vas svojim opojnom mirisom…
-
5 RAZLOGA ZAŠTO SE STALNO OSEĆATE UMORNO I…
Ako se stalno osećate umorno, obratite pažnju na ovih 5 stvari!
-
SUPERNAMIRNICA PUNA GVOŽĐA, VITAMINA I MINERALA:…
Zrnce koje je čudesno za zdravlje i pomaže da lako smršate - samo šoljica…
-
ZAŠTO SVAKI DAN TREBA DA KORISTITE KOKOSOVO ULJE:…
Kokosovo ulje je idealno ako želite da budete zdravi i lepi!
Komentari
Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.