Izlečite energiju, izlečićete bolest

Energija oko nas i u nama protiče. Kada je slobodna, u harmoniji, srećni smo i zadovoljni. Kada je mislima razbolimo, razbolećemo se i mi sami...

"Da li sećate stvari zbog kojih ste se brinuli pre godinu dana? Kako su se završile? Zar niste potrošili mnogo vitalne energije brinući se zbog njih i pokušavajući da ih rešite? A zar nije većina tih stvari na kraju završena dobro?" - Dejl Karnegi

Filozofija iza pojavnosti energetske medicine je u tome da telo poseduje elektromagnetsku silu koja se manifestuje u vidu suptilne energije, i da u uravnoteženom, prirodnom stanju, ova energija neometano teče, poboljšavajući mentalno, fizičko i duhovno zdravlje. Terapeuti u ovom polju koriste različite tehnike da posmatraju i tretiraju protok energije tela, radeći na tome da se povrati ravnoteža i da pacijent dosegne optimalno blagostanje.

Dve vrste se podrazumevaju kada se govori o energiji: veritabilna (uključuje vibracionu energiju kao što je zvuk) i elektromagnetska kao što su svetlo, mangetizam i monohormatsko zračenje (laseri). Merljiva energetska polja se već tretiraju magnetnom rezonancom, laserskim operacijama, pejsmejkerom za srce, zračenjem i terapijama UV svetlom za lečenje psorijaze, a malobrojne terapije koriste i magnete za lečenje bolnih tačaka, zvučnu viljušku za proizvođenje frekvencije koja izaziva samoizlečenje telu i slušanje muzike kao delotvornu terapiju za ublažavanje bola i anksioznosti.

Američka asocijacija holističke medicine objavila je da energetska medicina koristi bioenergetske tehnike kao što su akupunktura, meditacija, terapeutski dodir, terapije svetlom, dodirom i zvukom, kao i elektromagnetske uređaje i magnete za detektovanje disharmonije u okviru bioenergetskog polja pojedinca pre nego što se ona manifestuje u vidu bolesti. Iako je relativno novi koncept u zapadnoj medicini, ideja o postojanju takve sile je centralna kod nekoliko drevnih modaliteta lečenja kao što su Ajurveda i tradicionalna kineska medicina, koji se i danas praktikuju. Kinezi ovu energiju nazivaju chi ili qi, a u jogi se naziva prana.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.