Izazov za jačanje imuniteta: pojedite 1/2 kašičice ove namirnice svakog jutra i bićete zaštićeni od virusa i prehlada

Imunitet izazov - ova namirnica je eliksir života i najbolji prirodni lek za jačanje imuniteta!

Tokom jeseni i zime pojačava se rizik od prehlada, gripa i virusa, a najbolja prevencija i sredstva za jačanje imuniteta nalaze se zapravo u prirodi.

Sensa je odlučila da pokrene Imunitet izazov od 30 dana koji će vam kroz praktične savete otkriti kako da svakog dana jačate imuni sistem i pripremite telo za borbu protiv oboljenja.

Stari recept za jačanje imuniteta, bolje gvožđe i krvnu sliku: potreban vam je med i još 3 zdrave namirniceStari recept za jačanje imuniteta, bolje gvožđe i krvnu sliku: potreban vam je med i još 3 zdrave namirnicePrirodni lek od 4 sastojka za jačanje imuniteta, lečenje anemije i bolje stanje gvožđa u krvi - evo kako da ga sami napravite!

Zdrave navike su preteča svakog zdravog orgaizma i dobrog imuniteta, a kroz ovaj izazov možete naučiti puno novih stvari o prirodnim lekovima, zdravoj hrani, kvalitetnom načinu života i prirodnim tehnikama za jačanje imuniteta.

Imunitet izazov 1. dan:

Za početak, predlažemo da započnete imunitet izazov sa namirnicom koja se u prirodnoj medicini naziva eliksir života. U pitanje je lekovita namirnica koja sadrži brojne vitamine, minerale, antioksidante i zdrave masne kiseline - moćna matična mleč.

Matična mleč je savršeno prirodno sredstvo za prevenciju virusa i prehlada. Sadrži vitamine A, B, C, D i E, sa posebno visokom koncentracijom vitamina B5 (pantotenske kiseline) i vitamina B6. Poseduje 18 vrsta aminokiselina i zato ima antiseptičko i antimikrobno dejstvo, odnosno sprečava razvoj bakterija i virusa.

Sadrži brojne minerale i antioksidante, pa je dobar izbor i za detoksikaciju organizma. Matična mleč se često naziva i prirodni antibiotik, jer se uspešno bori protiv bakterija i sprečava upalne procese u organizmu.

Iskustva pokazuje i da pozitivno utiče na energiju i smanjuje osećaj iscrpljenosti, pa se preporučuje da je uzimate ujutru uz doručak.

Važno je da matičnu mleč uzimate drvenom kašičicom, kao i da je otopite u ustima pre nego što je progutate kako bi se apsorbovali važni nutrijenti. Preporuka je da 15 minuta nakon uzimanja matičnog mleča ne pijete vodu.

Vežbe za brzo jačanje imuniteta: joga poze za zdravlje koje mogu da vežbaju potpuni početnici (VIDEO)Vežbe za brzo jačanje imuniteta: joga poze za zdravlje koje mogu da vežbaju potpuni početnici (VIDEO)Kratak čas joge za znatno jači imunitet - savršeno za početnike!

Doziranje matičnog mleča za odraslu osobu koja ga uzima u cilju jačanja imuniteta je oko 500mg dnevno, odnosno 1/2 ravne kašičice svakog jutra.

Matična mleč pored jačanja imuniteta, ima i druge brojne benefite po zdravlje - reguliše holesterol, pozitivno utiče na zdravlje srca, smanjuje rizik od visokog pritiska, pozitivno utiče na zdravlje kože, reguliše šećer u krvi, oksidativni stres i upale, smanjuje rizik od pojave i razvoja određenih tumora, reguliše stres, obnavlja energiju i ublažava neprijatne simptome u menopauzi.

Napomena: Pre konzumiranja matičnog mleča, konsultujte se sa svojim lekarom koji je upućen u vaše trenutno zdravstveno stanje.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.