Integrativna medicina je medicina budućnosti: treba lečiti čoveka, a ne bolest

Identitet je naš imunitet. Da li ste razmišljali o tome? Šta to, zapravo, znači, govori nam dr Francisko Monivas, direktor Međunarodne asocijacije za Integrativnu medicinu u Španiji, psiholog i lekar

U traganju za odgovorima o tome kako naše telo funkcioniše, zašto nastaju bolesti i kako da održavamo zdravlje, mnogima je početna stanica Medicinski fakultet. Međutim, često oni koji žele više, i koji kroz učenja zapadne medicine ne dobiju odgovore o ljudskoj prirodi, spremni su da te odgovore potraže dalje. Dr Francisko Monivas, koji je nedavno boravio u Beogradu u organizaciji Aleksandre Maksimović i koji je održao seminar o Integrativnoj medicini u centru Eglantina, takođe je najpre završio medicinu, pa psihologiju, a zatim se pred njim otvorilo nešto što mu je promenilo dalji kurs života.

5 saveta kako da se oslobodite straha i otvorite ka novim mogućnostima da biste bili zdravi

„U početku sam se bavio psihoterapijom i istraživao sam nesvesne mehanizme ljudskog delovanja", ekskluzivno za Sensu govori direktor IIMA asocijacije u Španiji, licencirani psiholog na Medicinskom univerzitetu u Madridu, sa preko 30 godina radnog iskustva u psihoterapiji i psihoenergetici. „Bavio sam se transpersonalnom psihologijom, humanističkom psihologijom, želeo sam da prostudiram nesvesno. Tada sam stupio u kontakt sa Međunarodnim udruženjem za Integrativnu medicinu koje mi je dalo znanje o energijama, a koje mi je do tog trenutka bilo potpuno nepoznato. Osetio sam kako se sve poređalo, sva ta znanja iz medicine i psihologije odjednom su našla svoje mesto, sve se složilo. Onda sam dobio poriv da dalje istražujem i da se time bavim. Da produbim svoje znanje o ljudskom biću"

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.