Ima antikancerogeno dejstvo, sprečava upale i smanjuje apetit: seme ove svete biljke čudesno je po zdravlje

Mnogi smatraju da je ova lako pristupačna biljka sveta, ali malo ko zna da je njeno seme nova superhrana...

Seme ove svete biljke ima dugu istoriju lečenja u kineskoj i ajurvedskoj medicini, a pojedina istraživanja su dokazala njegove brojne benefite po zdravlje, piše Lovesensa.

Seme bosiljka bogato je kalcijumom, gvožđem i magnezijumom, pa odlično utiče na zdravlje kostiju, funkcionisanje mišića i pozitivno deluje na produkciju crvenih krvnih zrnaca. Zbog toga se seme bosiljka naročito preporučuje osobama koje ne jedu meso i mlečne proizvode.

Biljke koje pomažu kod upala: evo koji čajevi leče upalu grla, sinusa, nosa i mokraćnih kanalaBiljke koje pomažu kod upala: evo koji čajevi leče upalu grla, sinusa, nosa i mokraćnih kanalaUmesto tableta potražite lek protiv upala u prirodi - evo koje biljke leče upale disajnih organa, mokraćne bešike i crevnu virozu!

Takođe, bogato je vlaknima, pa osim što pomaže da organizmu obezbedimo dovoljnu dnevnu dozu vlakana, utiče na zdravlje creva, smanjuje apetit, reguliše nivo šećera u krvi i smanjuje loš holesterol.

Seme bosiljka bogato je antioksidansima flavonidima i drugim polifenolima, pa tako štiti ćelije od štetnog uticaja slobodnih radikala, ima protivupalno, antibakterisjko i antikancerogeno dejstvo na organizam.

Narodno verovanje: ove biljke nas štite od mračne energije i loših događajaNarodno verovanje: ove biljke nas štite od mračne energije i loših događajaPrema naronom verovanju postoje biljke koje se već vekovima smatraju kao osnovna zaštita od negativne energije, a evo kako a…

Ovo seme je odlična alternativa za čia semenke i mnogi ga preporučuju zato što sadrži omega 3 masne kiseline. Seme bosiljka koristi se tako što kašiku semena treba potopiti u čaši vode. Ove semenke možete koristiti u pripremi smutija, supa, palačinaka, pasti, hleba i ovsenih kaša.

Napomena: Pre upotrebe semena bosiljka važno je da se konsultujete sa lekarom!

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.