Harmonizacija solarnog pleksusa

Solarna čakra - manipura - odnosi se i na slobodu izbora da biramo ono što želimo i način na koji želimo da radimo stvari u životu.

Manipura je energetski centar koji je direktno povezan sa osećajem sopstvene vrednosti. Lična vrednost, samopoštovanje, samopouzdanje i lična moć su kvaliteti koji su u vezi sa onim što se smatra osećajem ličnog identiteta. Što je ovaj osećaj jači, osoba je sposobnija da preuzme vođenje svog života i da pravi zdrave izbore sa sebe.

Kada osobe prave nezdrave izbore i sebe doživljaju kao žrtvu, bivaju izmanipulisane, doživljavaju loš tretman ili zlostavljanje, znači da imaju nedostatak osećaja lične vrednosti i samopouzdanja. Kada ljudi govore o situacijama u kojima nemaju sposobnost da ustanu u odbranu sebe ili svojih prava, vidimo teme čakre solarnog pleksusa. Na fizičkom nivou to može da se odrazi problemima sa: žučnom kesom, jetrom, stomakom, tankim crevom i pankreasom. Pojačano lučenje želudačne kiseline, čirevi i poremećaji varenja indikacija su da osobe blokiraju svoja osećanja (kao što je npr. ljutnja). Ovakve osobe bukvalno gutaju svoja osećanja besa i neprijateljstva i ponašaju se kao žrtve.

Tema moći deo je uticaja ovog centra. To može da predstavlja ili neproporcionalnu želju za moći ili nedostatak vere u sopstvene sposobnosti da se izrazi moć u životu. To je muško energetsko polje i često se u pacijentovoj psihologiji javljaju problemi u vezi sa očevima. Otac je ili bio previše jaka ili nedovoljno jaka ličnost, a osoba će projektovati svoje probleme u vezi sa ocem u svet. Ovo se često viđa u konfliktima sa autoritetima koje predstavljaju institucije ili velike organizacije u kojima je identitet pojedinca relativno beznačajan. To je čakra arhetipa ratnika. To koliko dobro možemo da upregnemo svoju ličnu moć odraziće se na to koliko cenimo i poštujemo sebe i koliko verujemo u svoju sposobnost da se izborimo u svetu, bez obzira na to koliko je taj naš svet veliki ili mali.

Još jedna tema solarne čakre je sloboda izbora da biramo ono što želimo i način na koji želimo da radimo stvari u životu. Kada pacijenti prepuste svoju moć izbora, to se vidi kao disfunkcija čakre solarnog pleksusa. Možemo da osnažimo sebe ukoliko opozovemo moć koju smo dodeli svim projekcijama koje smo stvorili.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.