Grickalica koja sprečava visok pritisak, srčana oboljenja i donosi dugovečnost: svakog dana pojedite šaku ove lekovite namirnice

Užina koja smanjuje rizik od ozbiljnih oboljenja! Grickalica za dobro zdravlje i dug život...

Izbalansirana ishrana i redovna fizička aktivnost su dve ključne smernice za zdravlje i dugovečnost, piše Lovesensa.

Malim promenama u načinu života možete unaprediti svoje zdravlje i ojačati zaštitu tela od oboljenja. Ako u svoj jelovnik uvrstite jednu jednostavnu, a vrlo zdravu grickalicu, uspešno ćete smanjiti rizik od srčanih oboljenja.

Da li orasi mogu da spreče pojavu tumora: moćno i lekovito voće koje treba češće da jedemoDa li orasi mogu da spreče pojavu tumora: moćno i lekovito voće koje treba češće da jedemoOrasi su zdrava namirnica čiji sastav je odličan u prevenciji mnogih oboljenja, a evo kako utiču na organizam kada je u pitanju…

Istraživanja pokazuju da su orašasti plodovi namirnica dugovečnosti. Orašasto voće bogato je proteinima, vlaknima, antioksidantima i magnezijumom, a ispitivanja su dokazala da je redovno konzumiranje ovog voća idealna zaštita od kardiovaskularnih oboljenja i hipertenzije.

Osobe koje 3 puta nedeljno konzumiraju manju porciju orašastih plodova imaju za 39 odsto manji rizik od ozbiljnih oboljenja, pokazuju studije.

Na medicinskom sajtu Healthline objavljeno je da geni imaju mnogo manju ulogu kod ppojave srčanioh oboljenja i hipertenzije, za razliku od načina ishrane.

ČUDOTVORNO VOĆE: šta se dešava u telu ako svakog dana pojedete 7 orahaČUDOTVORNO VOĆE: šta se dešava u telu ako svakog dana pojedete 7 orahaOrasi su čudotvorno voće za zdravlje mozga i celog tela,. a evo koje promene se događaju u organizmu ako ih jedete svaki dan!

Nekoliko studija pokazalo je da orašasti plodovi imaju sjajne beneficije u prevenciji bolesti srca, visokog krvnog pritiska, upalnih procesa u telu, dijabetesa, metaboličkih bolesti i pozitivno utiču na regulisanje telesne težine.

Preporučuje se da orašasti plodovi budu vaša nova užina. Umesto nezdravih kupovnih grickalica, slatkiša i napitaka sa visokim procentom šećera, pojedite šaku pistaća, badema, oraha, kikirikija ili lešnika.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.

03/08/2020 Sandra Pusica
Opipljivo svjedočenje Kako sam dobio zajam Pozdrav svim građanima Hrvatske i šire Moje ime je gospođica Sandra Pusica. Ovdje sam da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobio zajam od 150000 eura od pouzdanog zajmodavca zvanog gospođa Dora Wealth, dobio sam zajam od 2% kamate, ona daje i sve vrste kredita poput osobnih zajmova, dugoročnih zajmova, poslovnih zajam i kratkoročni zajam itd. Ako vas zanima zajam, možete se sigurno obratiti izravnom e-mailom na: dorabogatstvofinancijskoulaga@yahoo.com WhatsApp (+16014560144) Hvala vam na vašem vremenu dok čitate.