Evo šta treba da koristite za bol u grlu i prehladu: moć biljnih lekova i preparata u ajurvedi

Za probleme sa prehladom i bol u grlu isprobajte stare ajurvedske preparate, koji podrazumevaju upotrebu biljaka i etarskih ulja.

Nekada su adekvatna dijeta, eliminacija rizičnih faktora i korekcija dnevne rutine dovoljni za tretman disbalansa, ali u okolnostima kada je potrebno da prevaziđemo neku komplikovaniju zdravstvenu situaciju, primenjujemo ajurvedske lekove. U tretmanu se koriste isključivo organski biljni preparati, herbalizovana ulja, herbalizovani gi. Pored toga, integralni i izuzetno značajan segment Mahariši Ajurvede jeste upotreba etarskih ulja. Njihova primena se prvi put spominje u 5000 godina starim vedskim spisima.

Terapija uljem otklanja bolove: pomaže kod glavobolje, visokog pritiska i nagomilanog stresaTerapija uljem otklanja bolove: pomaže kod glavobolje, visokog pritiska i nagomilanog stresaSaznajte od aromaterapeutkinje Anamarije Pažin Morović koja eterična ulja možete koristiti kako biste ublažili bolove.

Korijander u tretmanu urinarnih infekcija veoma često brzo otklanja simptome i dobro se kombinuje sa drugim tretmanima, kada su potrebni.
Etarsko ulje komorača smatra se jednim od najboljih tonika za varenje, koji veoma uspešno otklanja problem zatvora i nadutosti. Supena kašika organske ružine vodice u čaši vode je korisna u tretmanu gorušice, 2 urme dnevno u tretmanu anemije.

Ako patimo od manjka ovog vitamina, telo se teško brani od oboljenja: kako da znate da li vam neodostaje vitamin FAko patimo od manjka ovog vitamina, telo se teško brani od oboljenja: kako da znate da li vam neodostaje vitamin FSimptomi koji ukazuju na nedostatak vitamina F -ovaj vitamin je neophodan za zdravlje organizma i funksionoisanje imunog sistema!

Za bol u grlu potrebno je u čašu tople vode staviti četvrtinu kafene kašičice praha od kurkume i prstohvat morske soli i grgoriti ovaj rastvor nekoliko puta u toku dana. U slučaju prehlade i respiratornih infekcija može se napraviti pasta od 1 supene kašike meda i pola supene kašike kurkume. Potrebno je više puta dnevno uzimati po četvrtinu kafene kašičice ove mešavine. Deca veoma lako prihvataju i vole ovaj prirodan lek.

Izvor: Lovesensa

Dr Gordana Marković

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.