Energija vrhova prstiju

Tehnika emocionalne slobode je vrsta akupresure. Tapkanjem akupunkturnih tačaka vrhovima prstiju uspostavljamo važnu vezu između uma i tela.

Jasmina Kovačev je internacionalni terapeut i trener tehnike emocionalne slobode (EFT – Emotional Freedom Technique). Ova rođena Novosađanka živi na Novom Zelandu već dve decenije, ali nekoliko puta godišnje dolazi u Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju da bi držala seminare EFT-a i drugih brojnih metoda koje podučava. U moć emocionalnih stanja uverila se na ličnom iskustvu - odrasla je u porodici u kojoj je, kroz celo njeno detinjstvo i ranu mladost bilo mnogo bolesti, pa je i sama mnogo bolovala. „Moj imuni sistem me je kroz sijaset zdravstvenih manifestacija alarmirao da nisam dobro. Tada sam počela i celog života nastavila da se pitam šta je tajna zdravlja. Danas znam“, kaže Jasmina koja je završila Fakultet za zaštitu bilja, ali je „negde usput“ počela da postavlja pitanja o tome kako funkcionišemo kao ljudska bića i otkrila Silva metod koji ju je odveo dalje na put ličnog razvoja. Po dolasku na Novi Zeland pohađala je brojne škole i seminare -herbalnu medicinu, iridologiju, hipnoterapiju, neurolingvisticko programiranje (NLP), neuro-integraciju, life coaching, wealth coaching, kineziologiju itd. Samu tehniku emocionalne slobode učila je i direktno od osnivača Garyja Craiga u Americi.

„Sticajem životnih okolnosti, na sopstvenoj koži sam naučila - da je bogatstvo ono što ostane kada izgubiš sav novac. Negde u to vreme moja porodica i ja, doživeli smo poslovni krah i izgubili veliku sumu novca. Mnoge emocije koje sam mesecima osećala počele su da se odražavaju veoma intenzivno na fizičkom nivou kao rezultat gubitka sigurnosti i straha od budućnosti. Nesanica je postala deo moje stvarnosti, a kada sam i uspevala da zaspim, imala sam noćne more, bila uznemirena, ruke su mi podrhtavale, osećala sam bol u predelu srca. U potrazi za onim što bi moglo da mi pomogne isprobala sam mnoge tehnike, počev od klasične psihoterapije, NLP-a, hipnoze... Ništa mi nije donelo poboljšanje, a posle nekih terapija osećala sam se čak i gore. Nakon nekoliko tretmana tehnikom emocionalne slobode osetila sam da čvor u stomaku koji sam imala mesecima, lagano nestaje. Tada sam prvi put, nakon više meseci, spavala celu noć. Otkrila sam izuzetno moćan i efikasan način da se rešim tegoba.

Šta je tehnika emocionalne slobode?

- To je vrsta emocionalne akupresure koju obavljamo vrhovima naših prstiju - tapkanjem akupunkturnih tačaka kojim stimulišemo bioaktivne, akupunkturne tačke dok smo mentalno povezani sa emocionalnim aspektom koji stvara energetski poremećaj u našem telu. Tokom stimulacije dolazi do balansiranja energetskog sistema i oslobađanja emocija koje su uzrokovane tim poremećajem. Te tačke spojene su u algoritam, „recept”, koji se nalazi na gornjem delu tela i na vrhovima prstiju. Sama stimulacija omogućava ponovno uspostavljanje energetskog toka koji se ujedno manifestuje smanjenjem emocionalnog intenziteta.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.

01/02/2012 ladyd
EFT tehnika je fascinantna, to kažem iz ličnog iskustva, a i Jasmina Kovačev po meni je izvanredan praktičar i trener ove tehnike koja zaista može u bukvalnom smislu da spasi život u krajnjem smislu ako vas život do te tačke doveden.