Ehinacea – biljni lek za sva vremena

Ehinacea je pre otkrića penicilina korišćena kao prirodno sredstvo u borbi protiv patogenih bakterija, virusa i gljivica. Ova nežna ljubičasta cvetnica nudi nam pravu vakcinu iz prirode.

Preventivna upotreba preparata na bazi ehinacee jača imunološku odbranu i pomaže tokom cele godine da svoj organizam učinimo otpornijim na viruse i bakterije. Preventivna fitoterapija biljnim imunostimulansima, kao što su standardizovani preparati na bazi purpurne ehinacee, povoljno utiče na ublažavanje simptoma gripa i nazeba i dovodi do značajnog skraćenja toka bolesti.

Ehinacea je pre otkrića penicilina korišćena kao prirodno sredstvo u borbi protiv patogenih bakterija, virusa i gljivica. Lekoviti sastojci ehinacee podstiču fagocitozu, utiču na povećanje belih krvnih zrnaca i produkciju antitela. Bezbedna i moćna, ehinacea stimuliše različite ćelije imunog sistema koje su glavno oružje protiv infekcija. Ehinacea se koristi protiv prehlade, gripa i upale grla. Najefikasnija je kada počnete da je uzimate na prvi znak bolesti.

U zimskom periodu ehinacea pomaže protiv ponovnih respiratornih infekcija kao što su bronhitis, sinuzitis, laringitis i upala uha koji su najcešce izazvane streptokokama. Koristi se i u lečenju oralne i vaginalne kandidijaze i upornih urogenitalnih infekcija. Kao prirodni antibiotik ehinacea ubrzava zaceljivanje kože uključujući rane, opekotine, ekceme i herpes infekcije.

Mnogim kliničkim studijama utvrđeno je da ehinacea nema neželjena dejstva. Potreban je oprez samo kod osoba alergičnih na biljke iz porodice Asteraceae (kamilica, neven...). Za razliku od sintetskih antibiotika sastojci ehinacee ne uništavaju crevnu mikrofloru, duža upotreba ne dovodi do nastanka kandidijaze, ne pogoršava krvnu sliku i ne oštećuje jetru i bubrege. Preparate ehinacee ne treba da koriste jedino osobe sa progresivnim sistemskim bolestima. Upotreba ehinacee ne treba da bude duža od devet nedelja. Ehinacea primenjena na vreme obezbeđuje brz oporavak i povratak svakodnevnim obavezama i aktivnostima.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.