Doktor Robert Grejem: šta je čista ishrana i kako poboljšava zdravlje

DR Roberta Grejem - zdravlje ne počinje u bolnici već u našoj zajednici, kućama, kuhinjama...

Rad dr Roberta Grejema (Robert Graham) – sertifikovanog lekara koji kombinuje konvencionalnu medicinu sa tradicionalnom, zasniva se na pet glavnih stubova: hrani, relaksaciji, fizičkom vežbanju, kvalitetnom snu i sreći. Njegov pristup je integralan i cilja na redukovanje uzroka, a ne simptoma bolesti. Takav pristup podrazumeva primenu joge, meditacije i zdrave ishrane, zasnovane na biljnoj hrani. Prema njegovim rečima, zdravlje ne počinje u bolnici već u našoj zajednici, kućama, kuhinjama i teretanama.

Upoznajte se sa čistom ishranom

Novi pravac u ishrani naziva se „čistom ishranom”. Ovakav vid konzumiranja hrane podrazumeva promenu celokupnog stila života, uključujući promenu načina čuvanja hrane. Bitan aspekt „čiste ishrane” je postavljanje realnih ciljeva koji će vas podsticati da istrajete sa zdravom ishranom. Na primer, cilj bi trebalo da vam bude postizanje optimalnog nivoa šećera u krvi, normalan pritisak, željeni nivo energije tokom dana, itd.Takođe, potrudite se da izbacite nepotrebne predmete iz kuhinje, reorganizujte je, odredite mesto gde ćete držati recepte i ciljeve koje ishranom želite da postignete, zapisane na papir, zatim tablu na koju ćete markerom upisivati namirnice koje treba da kupite...

Nutricionista otkriva - evo koju hranu treba da jedete u karantinu: izbegnite masne naslage, smršajte i sačuvajte zdravljeNutricionista otkriva - evo koju hranu treba da jedete u karantinu: izbegnite masne naslage, smršajte i sačuvajte zdravljeOva hrana sprečava da se ugojite i pomaže da sačuvate vitkost i imunitet u karantinu - saveti nutricioniste!

Pripremite porcije voća i povrća koje ćete unosti na dnevnom nivou, a možete i da ih zamrznete. Odredite dan za izbegavanje mesa i pridržavajte se plana, a potrudite se i da isprobavate nove i egzotične začine i recepte. Obavezno odredite koji obrok ćete tokom dana da jedete kod kuće i napravite nedeljni plan bavljenja nekom sportskom aktivnošću. Ovakva „čista ishrana” je više od konzumacije zdrave hrane i može vam pomoći da u potpunosti poboljšate svoje zdravlje i životne navike.

Izvor: Sensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.