Da li SUVO VOĆE loše utiče na zdravlje: evo šta se dešava u organizmu kada pojedete šaku sušenog grožđa

ovo niste znali o suvom voću - evo kako zaista utiče na vaše zdravlje!

Svi volimo da u toku dana pojedemo šaku suvih šljiva, brusnica, kajsija... Naravno, sigurno je ovo ispravna odluka, jer je na kraju krajeva to samo voće, koje je puno bolje od čokolade. Ali, da je li moguće da živimo u neznanju i da suvo voće u stvari nije dobro za nas?

Zašto nije dobro: sušeno voće je u osnovi sveže voće kome je oduzeta sva voda. Zbog uklonjene vode svaki komad voća je mnogo manji, što znači da bi morali jesti mnogo više sušenog ako biste želeli da postignete isti osećaj sitosti kao sa svežim voćem.

JABUKA DIJETA - zdravo mršavljenje za samo nekoliko dana: evo kako da jedete ovu čudesnu voćku i skinete masne naslageJABUKA DIJETA - zdravo mršavljenje za samo nekoliko dana: evo kako da jedete ovu čudesnu voćku i skinete masne naslageKako jabuke pomažu da smršamo - odličan trik za zdravo gubljenje kilograma!

Razmislite na ovaj način: u čašu možete staviti mnogo više suvog nego svežeg grožđa. A mit da sušeno voće sadrži mnogo više šećera od svežeg voća usled dehidracije nikako nije tačan. Jednostavno ćete konzumirati više voćnog šećera iz šoljice suvog grožđa nego iz šolje svežeg grožđa, jer mnogo više suvog voća može stati u čašu. Sasvim logično.

Zašto je dobro za vas: to je i dalje mnogo zdravija opcija za užinu od čipsa i čokoladnih kolačića. Zdrave kalorije i vlakna odmah daju energiju, pa sportisti često uzimaju sušeno voće za vreme treninga. Ukratko, ako sušeno voće jedete umereno - preporučena porcija je četvrt šolje - i kupite ga bez dodatnog šećera, bićete u prilično dobroj formi.

Podstiče mršavljenje, jača imunitet i štiti od dijabetesa: počnite što pre da jedete lekoviti kumkvatPodstiče mršavljenje, jača imunitet i štiti od dijabetesa: počnite što pre da jedete lekoviti kumkvatCitrus za koji se veruje da je zdraviji od limuna - evo kod kojih sve oboljenja pomaže kumkvat!

Izvor: Ženski magazin

M.L.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.