Da li šetnja od 1 sat dnevno pomaže da SMRŠATE: evo koliko kg možete ovako izgubiti

Kako vam šetnja pomaže da izgubite kilograme - jednostavno mršavljenje!

Šetnja je idelaan način da se opustite, može se čak shvatiti i kao vid meditacije, posebno ako šetate u prirodi, piše Lovesensa.

Kada imate težak dan na poslu ili se suočavate sa velikim dilemamama, tokom šetnje na svežem vazduhu lakše ćete se suočiti sa svojim mislima, bolje ćete upoznati sebe i lakše ćete pronaći rešenja.

Šetnja ima brojne dobrobiti po zdravlje, ali mnogi se pitaju - da li šetnje može pomoći da oslabimo.

Istraživanja pokazuju da šetnja zaista jeste idealan način da izgubite dodatne kalorije. Koliko ćete izgubiti, zavisi od mnogo faktora: koliko brzo hodate, kojeg ste pola, kakva je temperatura napolju, da li hodate po ravnom ili prelazite uzvišenja...

Joga vežbe za mršavljenje: trening koji pomaže da se brzo i zdravo rešite masnih naslaga (VIDEO)Joga vežbe za mršavljenje: trening koji pomaže da se brzo i zdravo rešite masnih naslaga (VIDEO)Kako joga pomaže da skinete masne naslagae - pogledajte odlične vežbe za mršavljenje!

Istraživanja pokazuju da ukoliko šetate svakog dana 1 sat, umereno brzim hodom, možete značajno podstaći proces mršavljenja.

Istraživanje sprovedeno na 11 žena sa blago povišenom težinom pokazuje da ukoliko šetate sat vremena dnevno možete za 5 meseci izgubiti oko 8 kg.

Još jedno istraživanje sprovedeno na gojaznim osobama, pokazalo je da su ljudi sa prekomernom težinom koji su tri dana za redom šetali od 50 do 70 minuta dnevno izgubili za par nedelja oko 3 kg.

Hodanje u cilju mršavljenja daće još bolje rezultate ako ga kombinujete sa zdravom i niskokalorijskom ishranom.

Kako biste oslabili, morate smanjiti broj unesenih kalorija u odnosu na kalorije koje trošite. Često se navodi da je 1 kilogram telesne mase ekvivalent 3 500 kalorija. Na osnovu ove teorije, trebalo bi da smanjite unos kalorija na 500 tokom 7 dana da biste izgubili 1 kilogram nedeljno.

Deo ovog deficita možete postići hodajući 1 sat dnevno, dok istovremeno možete postepeno smanjivati broj kalorija koje konzumirate.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.

13/06/2020 Sandra Pusica
Pozdrav svim gradanima Hrvatske i šire. Moje ime je gospoda Sandra Pusica. Ovdje sam da dam opipljiva svjedocanstva o tome kako sam dobila zajam od 150,000 eura od pouzdanog zajmodavca zvanog gospoda Dora Wealth da ona daje zajam s kamatnom stopom od 2% ona daje sve vrste kredita poput osobnih zajmova, dugorocnih zajmova,poslovni zajam i kratkorocni zajam itd. Ako ste zainteresirani za dobivanje zajma, sigurno se možete obratiti njime izravnom e-mailom na: dorabogatstvofinancijskoulaga@yahoo.com Hvala vam na vašem vremenu dok citate.