Da li orasi mogu da spreče pojavu tumora: moćno i lekovito voće koje treba češće da jedemo

Orasi su zdrava namirnica čiji sastav je odličan u prevenciji mnogih oboljenja, a evo kako utiču na organizam kada je u pitanju zaštita od malignih bolesti!

Orasi su voće koje je bogato omega 3 masnim kiselinama i sadrži visok nivo antioksidanata, što ga čini vodećom namirnicom u svetu zdrave hrane, piše Lovesensa.

Bogati su zdravim mastima, odnosno zdravim kalorijama, pa se naročito preporučuju kao hranljiva grickalica tokom dijete.

Recept za najbolju ovsenu kašu: jednostavno, brzo i proverenoRecept za najbolju ovsenu kašu: jednostavno, brzo i proverenoUkoliko razmišljate kao da napravite ukusnu ovsenu kašu, isprobajte ovaj recept. Doručak će biti pravo zadovoljstvo.

Orasi sadrže minerale poput bakra, folnu kiselinu, fosfor, mangan, kao i vitamine B6 i vitamin E.

Stručnjaci ističu da orasi u svom sastavu imaju odeđene materije koje se pokazuju kao uspešne u prevenciji karcinoma, razvoja tumora i pojavi malignih ćelija.

Orasi sadrže nekoliko biokativnih komponenti koje imaju antikancerogeno dejstvo: fitosteroli, gama - Tokoferol, omega 3 masne kiseline, elaginska kiselina, moćne antioksidante polifenole.

Istraživanja su pokazala da konzumiranje oraha smanjuje rizik od raka prostate i creva. Međutim, ove studije su vršene na životinjama i dokazano je da u njihovom organizmu konzumiranje oraha sprečava nastanak i razvoj tumora na dojci, prostati, crevima i bubrezima.

Čuvaju bubrege, sprečavaju srčana oboljenja i smanjuju nadutost: ovih 5 namirnica su pravo lekovito čudo za organizamČuvaju bubrege, sprečavaju srčana oboljenja i smanjuju nadutost: ovih 5 namirnica su pravo lekovito čudo za organizamNamirnice koje su melem za organe - evo koju hranu treba češće da konzumirate!

Naučnici još uvek nisu ispitali da li orasi imaju ovakav uticaj na ljudsko telo, ali pojedini dokazi pokazuju da je sastav oraha dobra kombinacija komponenti za sprečavanje malignih oboljenja.

Nauka je dokazala da su orasi dobri i za zdravlje srca, krvnih sudova i zdravlje mozga, odnosno smanjuje rizik od Alchajmerove bolesti.

Preporučuje se da svakog dana umesto nezdravih grickalica pojedete 7 oraha za dugovečan i zdrav život.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.