Da li je štetno jesti paradajz i krastavac u istoj salati

Grčka salata je mnogima omiljena, a iznenadićete se kada saznate kako kombinacija paradajza i krastavca utiče na telo!

Na Internetu se pojavila vest kako nije zdravo jesti paradajz i krastavac u istoj salati, a evo šta je prava istina, piše Lepa & srećna.

Reci mi šta jedeš, reći ću ti ko si: šta hrana koju jedemo govori o našim emocijama (SAVETI NUTRICIONISTE)Reci mi šta jedeš, reći ću ti ko si: šta hrana koju jedemo govori o našim emocijama (SAVETI NUTRICIONISTE)„Hrana koju unosimo pre svega govori o našim emocijama – ne volimo dovoljno sebe. Takođe, šećerom „topimo“ tugu, a mlečnim…

Kao glavni razlog što ne treba praviti kombinaciju paradajza i krastavca jnavodi se činjenica da je vreme varenja veoma različito za ove dve vrste povrća. Tačno je, paradajz je bogatiji vlaknima nego krastavac, pa se sporije vari. Međutim, utvrđeno je da se i kombinacija drugih vrsta povrća vari različitom brzinom, pa to ipak nije razlog da odustajate od savršene kombinacije krastavca i paradajza.

Kako da znate da li vašem telu nedostaje gvožđeKako da znate da li vašem telu nedostaje gvožđeProverite da li vašem organizmu nedostaje gvožđe - evo kako da sprečte anemiju!

Ako imate osetljiv stomak, pratite kako vaš organizam reaguje nakon što pojedete grčku salatu. Ukoliko vašoj probavi ne smeta kombinacija krastavca i paradajza, nemate nadimanje stomaka ili gasove, onda slobodno uživajte u svojoj omiljenoj salati.

Dodatan razlog zašto su ljudi počeli da izbegavaju kombinaciju krastavca i paradajza jeste to što krastavac sadrži enzime koji uništavaju vitamin C iz paradajza. Ovo ne bi trebalo da predstavlja problem, osim ako patite od avitaminoze. Međutim, ako vam nedostaje vitamin C, ovaj problem možete rešiti tako što nećete kombinovati paradajz i krastavac u istoj činiji, već ih jedite odvojeno ili posle obroka popijte čašu soka od ceđene pomorandže i tako nadoknadite neophodnu dozu vitamina.

Izvor: Lepa & Srećna 

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.