Čuveni nemački lekar Ridiger Dalke otkriva: 12 prirodnih načina da sprečite bolest

12 sjajnih saveta čuvenog nemačkog lekara - evo kako da sprečite pojavu bolesti!

Ridiger Dalke, nemački lekar i psihoterapeut, autor knjige "Isceljujuća moć bolesti", veruje da bolest predstavlja priliku da postanemo svesniji svojih navika i otkrijemo kako zapravo možemo poboljšati svoj stil i kvalitet života.

Ovo su prirodni saveti koje ovaj čuveni nemački lekar daje za prevenciju oboljenja:

1. Promenite svoju perspektivu. Prestanite da razmišljate "Bolest je loša" i počnite da se pitate, "Šta mi telo govori?" Ako drugačije posmatrate stvari, stvari se razlikuju. Promenite svoj pristup na nivou svesti.

Doktor Ridiger Dalke: da li su alergije i autoimune bolesti odraz naše unutrašnje borbeDoktor Ridiger Dalke: da li su alergije i autoimune bolesti odraz naše unutrašnje borbeSimptomi autoimunih bolesti govore o našim granicama, o onome što odbijamo, o područjima u kojima smo netolerantni i ukazuju na…

2. Promenite način ishrane. Prestanite da jedete prerađeno meso, masnu hrani i nezdrave i neproverene namirnice životinjskog porekla. Postoje brojne studije koje pokazuju negativne efekte životinjskih proteina na organizam. Započnite ovaj način ishrane jednonedeljnim postom.

3. Bavite se svojim problemima i simptomima i na fizičkom i na mentalnom nivou. U tome je cela srž psihosomatske medicine.

4. Volite sebe. To uključuje i vaše simptome. Lako je biti zahvalan sudbini i životu kada se osvrnete unazad i setite se svih lepota koje vam je život doneo. Negujte tu zahvalnost gledajući unapred. Osobe koje imaju razvijenu zahvalnost i ljubav prema sebi otporniji su na oboljenja.

5. Volite svoje neprijatelje i naučite da oprostite. Oslobodite se na taj način emotivnog tereta.

6. Prepustite se tokovima života. Dopustite da vas život vodi i svim novim promenama, izazovima i mogućnostima recite jedno veliko DA.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.