Cink i hrom su neophodni za mršavljenje: evo koje namirnice su bogate ovim mineralima

Ako želite da skinete masne naslage, počnite da konzumirate namirnice koje sadrže cink i hrom!

Svi kažu kako dijeta zahteva jak karakter. Međutim, mnogi ne znaju da nedostatak određenog vitamina u telu izaziva jaku želju za slatkišima ili za brzom hranom.

Nutricionisti savetuju da se u ishranu uvedu cink i hrom, što će doprineti bržem i sigurnijem gubitku kilograma.

Uloga hroma u gubitku težine

Hrom pomaće ćelijama da apsorbuju glukozu, povećavajući telesnu osetljivost na insulin. Kada ima dovoljno hroma u organizmu, telo koristi ugljene hidrate koji su ušli u telo kao izvor energije, bez pretvaranje u mast.

3 čaja za eliminisanje celulita i masnih naslaga: šolja dnevno za zategnuto i zdravo telo3 čaja za eliminisanje celulita i masnih naslaga: šolja dnevno za zategnuto i zdravo teloOva 3 čaja su odlična za brisanje celulita, a zbog antioksidanasa, vitamina i nutrijenata koje sadrže, preporučuju se za očuvanje…

Ako vam nedostaje hrom, neprestano imate želju za slatkišima, ne možete da izdržite glad, a telo žudi za čokoladom.

Hrom možete naći u plodovima mora, govedini, mesu živine, semenu bundeve. Ako ste na dijeti neka to bude ishrana koja uključuje ove proizvode.

Uloga cinka u gubitku težine

Cink je ogovoran za metaboličke procese u organizmu, posebno za varenje masati i ugljenih hidrata. On ima moge druge važne funkcije u ogranizmu, posebno dobrinosi fizičkoj izdržljivosti, imunitetu, pamćenju i funkcionisanju reproduktivnih sistema.

Bez dovoljne količine cinka u organizmu, nećete nikada postići željene rezultate dijete.

VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI: saznajte kakva budućnost očekuje Jarca, Vodoliju i RibeVELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI: saznajte kakva budućnost očekuje Jarca, Vodoliju i RibeJarac, Vodolija, Ribe - evo kakva sudbina očekuje ova 3 znaka u narednih 6 meseci!

Telo cink dobija preko hrane. Hrana bogata cinkom je kvasac, susam, seme bundeve, govedina, kakao, žumance, brašno od celog zrna pšenice.

Ako vam do sada dijete nisu upevale, nađite neku koja će sadržiti gore pomenute proizvode, ili jednostavno uključite u ishranu dodatke sa ovim mineralima.

Izvor: Stil

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.