Čajevi koji čiste bubrege: prirodni lek protiv oboljenja organa

Pored odgovarajućeg prilagođavanja životnog stila, konzumacija čajeva je jedan od sigurnih načina da regulišete rad bubrega.

Bubrezi su parni organi o kojima retko vodimo računa dok su zdravi, što je pogrešno. Bubrezi, između ostalog, eliminišu toksine iz organizma, a da bismo im pomogli u pravilnom radu dovoljno je da smanjimo unos soli, pijemo dovoljno vode, izbegavamo alkohol i duvan, održavamo normalne vrednosti holesterola i šećera, vežbamo i - pijemo različite čajeve.

Sprečava hronične bolesti i podstiče mršavljenje: 13 razloga zašto redovno treba da pijemo čaj od maslačkaSprečava hronične bolesti i podstiče mršavljenje: 13 razloga zašto redovno treba da pijemo čaj od maslačka13 dobrih razloga da svakog dana popijete šolju čaja od maslačka - neveroatan prirodni lek!

Navešćemo samo neke od njih, a za sve važi da ne bi trebalo preterivati u konzumiranju, odnosno da bi najduže nakon dve nedelje konzumiranja trebalo praviti jednomesečnu pauzu.

Čaj od maslačka - biljka ima diuretička svojstva, a pomaže i kod borbe protiv infekcija, a cvetovi sadrže vitamine A i K, kao i mnoge antioksidanse.

Uvin čaj - deluje antibakterijski, pa je odličan izbor za bubrege i mokraćne kanale. Iako se najčešće koristi za infekcije urinarnog trakta, može da pomogne bubrezima na više načina. S obzirom na to da deluje kao diuretik, pomaže pri izbacivanju toksina iz tela, a i sprečava nastanak bubrežnog kamenca.

Evo kako da se izborite sa problemom nadutosti: narodna medicina nudi zdravo rešenjeEvo kako da se izborite sa problemom nadutosti: narodna medicina nudi zdravo rešenjePrisustvo gasova i nadutosti predstavljaju čest problem uzrokovan savremenim načinom života. Narodna medicina ima prirodan lek za…

Čaj od peršuna - ova biljka je blagi diuretik i antiseptik, pa čisti organizam od štetnih materija. Takođe, sadrži esencijalne nutrijente koji pomažu radu bubrega.

Zeleni čaj može da zaustavi razvoj bubrežnog kamenca, a ima i diuretička i protivupalna svojstva.

Čaj od koprive, uz to što je diuretik, sprečava razmnožavanje bakterija i pomaže da bubreg bolje radi.

Izvor: Novosti

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.