Budistička dijeta - poštuje se samo jedno pravilo: jedite po satima i gubite kilograme

Budistička dijeta za efektno mršavljenje - ishrana prema vremenskom okviru!

Pisac, naučnik i zen sveštenik Den Zigmond s autorkom Tarom Kotrel sakupio je mudrosti iz Budinih učenja i moderne naule, pa su na kraju objavili knjigu Budina dijeta: Umetnost gubljenja težine bez gubljenja razuma, koja je postala vrlo popularna.

Ključ Budine ishrane je da se hrana ograničava vremenski, odnosno da postoji povremeni post: umesto da se brinete šta i koliko jedete, ova vrsta dijete traži od vas da se koncentrišete na vreme kada jedete i da postupno smanjite vreme u kojem svakodnevno konzumirate hranu.

Kada započinjete Budinu dijetu prve dve nedelje jedete svaki dan u vremenskom okviru od 13 sati (što može biti puno teže nego što se čini). Zatim smanjite taj vremenski okvir na 12 sati, onda na 11 pa na 10, kako biste stigli do vremenskog okvira od 9 sati. Što znači da doručkujete u 9 ujutro, a na kraju dana večerate oko 18 sati i ništa ne konzumirate do sledećeg jutra.

Japanska vodena dijeta - čudesna za mršavljenje: uradite ovo svakog jutra i sagorite masne naslageJapanska vodena dijeta - čudesna za mršavljenje: uradite ovo svakog jutra i sagorite masne naslageZdrava i efikasna - japanska vodena dijeta je idealan trik za mršavljenje! Evo šta treba da uradite svakog jutra...

Ako mislite da je ovo ekstremno, Zigmond podseća da budistički monasi obično jedu samo od zore do podneva.

"Pokušali smo da osmislimo našu verziju "srednjeg puta", put za koji mislimo da bi većina ljudi mogla komotno da sledi i dalje od njega imati zdravstvenu korist od povremene ishrane bez posta", kaže Zigmond.

Evo pet iznenađujućih saveta iz pomenute knjige koji vam mogu pomoći da smršate i ostanete zdravi na Budin način.

1. Samo hrabro, pogledajte vagu

Zigmond poziva da svakako proverite svoje kilograme. Praćenje težine je način da preuzmete kontrolu nad ishranom i zdravljem, napominje Zigmond, ali i dodaje da je to način da pratite šta ne deluje, odnosno deluje u vašoj ishrani.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.