Brzo mršavljenje bez gladovanja: evo koja zdrava hrana sadrži skoro 0 kalorija

Otkrivamo koje namirnice imaju najmanje kalorija!

Verovale ili ne u grupama namirnica koje obuhvataju voće i povrće postoje one koje u sebi sadrže gotovo 0 kalorija i možete ih jesti nesmetano i bez brige o kilogramima, koji se u ovom slučaju neće stvarati. Pre nego što vam otkrijemo koje su to namirnice, želimo da skrenemo pažnju da ukoliko želite da smršate na brz način nikako nemojte jesti samo ove namirnice misleći da će vam to pomoći u gubljenju kilograma.

Konzumiranje samo namirnica ove vrste može dovesti do gubitka energije i lošeg zdravstvenog stanja. Najbolji put do mršavljenja je redukovanje ishrane koja u sebi podrazumeva i hranu koja sadrži određen broj kalorija.

Kako da izbacite višak tečnosti iz tela: 8 namirnica za potpuni detoks organizmaKako da izbacite višak tečnosti iz tela: 8 namirnica za potpuni detoks organizmaUsled česte konzumacije prerađene industrijske hrane, u telu se zadržava tečnost i otpadne materije. Odgovarajuća ishrana može…

U nastavku pogledajte koje to namirnice sadrže najmanje kalorija!

1. Povrće

Ukoliko niste znali, brokoli je najhranljivija vrsta povrća od svih. Kada pojedete 100 grama ovog povrća u svoj organizam ste uneli svega 33 kalorije.

Sledeći na listi jeste kupus čiji broj kalorija u 100 grama iznosi samo 20.

Šargarepa - pored toga što unošenjem šargarepe u naš organizam unosimo vitamin A koji je dobar za vid, unosimo svega minimalan broj kalorija koji iznosi oko 40 kalorija na 100 grama.

Sada je sezona karfiola i baš zbog toga ga možete jesti u neograničenim količinama, jer 100 grama ovog povrća sarži svega 25 kalorija.

Kada je reč o količini kalorija koja se može naći u celeru, ona iznosi svega 15 na 100 grama.

U 50 grama krastavca ima oko 8 kalorija, i on je jedina namirnica koju već tokom samog jela sagorite žvakanjem.

13 NAJJAČIH PROTIVUPALNIH NAMIRNICA: ako ih redovno jedete, telo je zaštićeno od bolesti13 NAJJAČIH PROTIVUPALNIH NAMIRNICA: ako ih redovno jedete, telo je zaštićeno od bolestiHrana koja leči - 13 namirnica koje pobeđuju upale u telu i sprečavaju opasne bolesti!

Beli luk je takođe niskokaloričan, pa jedno čeno belog luka ima svega 4 kalorije.

Spanać pored toga što je odličan izvor vitamina ima ima mali broj kalorija. Na 30 grama spanaća unećete samo 7 kalorija

120 grama paradajza sadrži 20 kalorija.

2. Voće

Prva asocijacija svima na voće pretpostavljamo da je jabuka, zbog toga ćemo sa njom i početi. Sigurno znate da su jabuke veoma zdrave i hranljive, pa se nećemo baviti tom temom. Jedna jabuka od od oko 130 grama sadrži svega 57 kalorija, a prilikom njenog varenja potroši se bar polovina kalorija, što je svrstava u hranu sa najnižim brojem kalorija.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.