Biofizička dijagnostika

Ozdravljenje čovekovog biopolja, tj. njegovo vraćanje u prirodno stanje harmonije i sklada, jeste cilj biofizičke medicine a samim tim i apsolutni ekvivalent zdravlja.

Još je Nikola Tesla rekao: "Kada osmotrim sva dostignuća, pa i ona u kojima sam ja učestvovao, potpuno sam uveren da je i naš Tvorac na elektromagnetskim osnovama sagradio ovu planetu." "Jedan od osnovnih postulata biofizičke medicine jeste da se početak svake bolesti dešava na nivou biopolja u vidu disharmoničnih talasa i energetskih blokada koji ometaju prirodno kruženje energije kroz organizam.

Promene u našem organizmu odvijaju se ispod, podmuklo i duže vremena ostaju neprepoznate. Najčešće se pravdamo prolećnim ili zimskim umorom, klimatskim promenama, prezaposlenošću, itd. Vremenom, kao direktna posledica te energetske disharmonije, nastaje organsko oboljenje. Poslednjih godina, u preventivnoj kontroli se primenjuju funkcionalni testovi iz domena biofizičke medicine koji otkrivaju poremećaje u protoku energije mnogo pre nego što se bolest ispolji na fizičkom nivou (zapravo, bolest se otkrije kada ona još to nije u klasičnom poimanju te reči).

Ozdravljenje čovekovog biopolja, tj. njegovo vraćanje u prirodno stanje harmonije i sklada, jeste cilj biofizičke medicine a samim tim i apsolutni ekvivalent zdravlja", kaže dr Slavica Stefanović, koja sa dr Dobrinkom Arbonovski svojoj ordinaciji Holitimed od 1995. godine primenjuju biofizičku dijagnostiku. U skladu sa holističkim pristupom koji je njihov izbor i opredeljenje, koriste metode koje su jedinstvo najsavremenije tehnike i hiljadugodišnje mudrosti istočnjačkog načina lečenja.

"Naša sopstvena priroda je naš najbolji lekar", bile su Hipokratove reči. Trebalo bi da to bude i osnovni pravac današnje medicine. Naše telo dolazi na ovaj svet već opremljeno svim neophodnim biološkim komponentama za samoisceljenje. Ovu smelu pretpostavku potvrđuje sve više naučnika koji veruju da je tajna zdravlja ne u skupim lekovima već u genetskom svetu sâmog tela i da organizam poseduje sjajnu urođenu inteligenciju (telesni superkompjuter) koja prikuplja i obrađuje informacije iz višeslojnih komunikacijskih mreža tela. Takođe, telo savršeno zna šta treba da uradi, kojim organima je potrebna pomoć i njima šalje obnavljajuću energiju podrške, održavajući stanje zdravlja kao proces bez prestanka.

"Često kažemo, a još češće čujemo: "iznenada oboleo/la" ili "bolest došla kao grom iz vedrog neba". Da li je to baš tako? Bolest ne dolazi niotkuda - svest o tome predstavlja ključni momenat brige o sebi. Nagomilani stres savremenog života, pogrešan način ishrane, negativni emocionalni naboj, ogromno opterećenje slobodnim radikalima, štetne navike i toksično životno okruženje, dovode do sistematskog slabljenja prirodne inteligencije tela i do pojave energetskog haosa u meridijanskom sistemu. U jednom trenutku, negativni uticaji premašuju sposobnost organizma za samoregulaciju i bolest počinje da se razvija bez ikakvog upozorenja", kaže naša sagovornica.

"Pitanje zdravlja ima veze sa ličnom odlukom i spremnošću da se menjamo. Takva odluka predstavlja korak do edukativne plovidbe tokom koje učimo kako da dopremo do isceljujućih izvora i urođene mudrosti sopstvenog tela. Usavršeni aparati iz domena biofizičke medicine omogućavaju suptilnu dijagnostiku tog polja i, na osnovu postojećih odstupanja, daju usmerenje kojim putem stići do ozdravljenja", ističe dr Stefanović.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.