Bahove kapi rešavaju emocionalne i fizičke simptome bolesti

Majke ih daju deci kada imaju problema sa učenjem, spavanjem dok ih starije osobe uzimaju za ublažavanje brojnih tegoba. U čemu je tajna čuvenih Bahovih kapi...

Biljke su starosedeoci naše prelepe planete i sadrže snažnu vitalnu silu prirode - sunčevog svetla, hranljivosti zemlje, vazduha. Kao takve - samonikle, izdržljive, vekovima prkosne i prilagodljive, mogu da nam prenesu informaciju i iskustvo o preživljavanju u okruženju i potpuno prirodnim putem doprinesu da se naša ličnost harmonizuje, a emocionalni i mentalni konflikti odstrane. Na taj način dostižemo stanje ravnoteže u kom postajemo sposobni da rešimo problem.

Bahove kapi, odnosno cvetne esencije, poznate su kao neagresivna i holistička metoda otklanjanja emotivnih blokada - u svetu već nekih 80 godina, a kod nas stiču sve veću popularnost i sve širu i slobodniju primenu. Sam dr Edvard Bah, njihov tvorac, lekar internista, bakteriolog, patolog, homeopata i vizionar, pre skoro jednog veka izjavio je da je bolest isključivo korektivne prirode i da nije okrutna, "već sredstvo kojim nam naše duše ukazuju na greške koje pravimo kako bismo bili sprečeni da nastavimo sa time i sebi nanesemo još veću štetu".

Kroz sopstveno iskustvo uvideo je koliko su radost, ushićenost i dobro raspoloženje važni za ljudsko zdravlje i zaključio da nas nesklad između unutrašnjeg bića i onoga kako se prikazujemo neminovno dovodi do nezadovoljstva i patnje, a na kraju i - do fizičkog oboljenja.

Kao žena odrasla na nasleđenom vaspitanju pasivnog principa "ćuti i trpi", kao osoba rođena sa nemirnim duhom, energijom koja bi preletela planete i univerzume, koju očitavaju kao mušku a ja bih samo rekla snažnu, i kao ličnost naklonjena lepoti i miru u svetu gde si slab ako si fin - svesna sam koliko je ženama teško u društvu.

Između želje da budemo ono što suštinski jesmo, vizija da se ostvarimo kao kreativne i uspešne, dubinske potrebe da volimo i budemo voljene i naklonjenosti porodičnom životu, nastaje disbalans koji se najčešće ogleda u hormonalnim promenama. Biljana Rakočević, diplomirani hemičar i licencirani Bahov praktičar, floriterapeut i astrolog, ali i majka troje dece, povezala je astrologiju i tretman Bahovim kapima te na taj način pomaže da se čak i najdublji emotivni slojevi otkriju, posebno kada je reč o krhkom i intimnom zdravlju žena.

Da li i na koji način Bahove kapi mogu da stabilizuju hormonski disbalans?

Bahove kapi su prirodni preparati napravljeni od samoniklih, neotrovnih i nejestivih biljaka koje imaju sposobnost da deluju na naše emocije. Jedan preparat je napravljen od izvorske vode metodom osunčavanja.

Emotivno-mentalna neravnoteža otvara sklonost ka bolestima, a ukoliko se osoba duže nalazi u stanju neravnoteže, bolest se, nažalost, i materijalizuje. Kapi su prvenstveno namenjene uspostavljanju te emotivno-mentalne ravnoteže i imaju sposobnost da nas vrate u stanje balansa, a iskustvo govori da se sa uspostavljanjem ravnoteže na tom nivou povlače i fizički simptomi bolesti. Ovo važi i za probleme sa hormonalnom neravnotežom. Uspostavljanje hormonalnog balansa posledica je novouspostavljene emotivno-mentalne ravnoteže uz podršku Bahovih kapi koje vam prepisuje Bahov praktičar - obučena osoba sa kojom razgovarate prvenstveno o svom emotivnom stanju.

Koje se Bahove kapi koriste za tretiranje poremećaja hormona?

U terapiji Bahovim preparatima fokus je uvek na našem emotivnom stanju, tako da svaki od 38 Bahovih preparata može biti izabran za rešenje problema hormonske neravnoteže. Izbor se vrši na osnovu osvešćenih negativnih emotivno-mentalnih stanja

Međutim, u praksi, kada govorimo o problemima sa kojima se žena susreće, na primer, u periodu menopauze, to su najčešće Scleranthus za uspostavljane ravnoteže na emotivnom, mentalnom i fizičkom nivou, Walnut za prilagođavanje hormonalnim promenama koje taj period života nosi, Crab Apple koji će joj pomoći da se bolje oseća u svom telu. Kod žena sa izraženim PMS sindromom Scleranthus se bira za česte i neobjašnjive promene raspoloženja, Holly za svadljivost, Impatiens za nestrpljivost, Beech za netolerantnost, Willow za ogorčenost, Cherry Plum za osećaj da će "eksplodirati"...

Iskustvo u radu sa klijentima pokazuje da uz podršku Bahovih kapi ovi periodi mogu biti znatno olakšani a svi simptomi, kao što su valunzi i česte promene raspoloženja, znatno ublaženi.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.