Ayurveda kao sezonski melem

Začuđujuće savremena nauka jer zdravlju pristupa s polazišta kvantne fizike i teorije jedinstvenog polja.

Ayurvedski pristup zdravlju omogućiće ženskom telu da u ovom prelaznom periodu ostane u besprekornoj kondiciji. Violeta Baloš iz holističkog centra Satya objašnjava zašto ayurveda teži životu u skladu s kosmičkim zakonima i prirodnim ciklusima. Otkriva kako ova drevna nauka može dopuniti modernu medicinu u cilju postizanja celovitog zdravlja i ujedinjenja uma i tela.

Već hiljadama godina ayurveda poznaje i tumači „kariku koja nedostaje” između zdravlja i bolesti. Loša priča počinje tamo gde komunikacija prestaje – naravno, misli se na komunikaciju s telom. Telo je inteligentan, savršen sistem neverovatnih mogućnosti. Kad se, na primer, čovek susretne s određenom bakterijom, čak i prvi put, njegov DNK seća se vremena kad se ljudska vrsta prvi put sukobila s tom bakterijom i proizvodi odgovarajuće antitelo.

Lekar u nama

Možemo spomenuti i brojne metaboličke procese, savršeno usklađene, i videćemo kako delotvorno funkcionišu. Telo poseduje neverovatan kvalitet koji je teško objasniti – npr. sposobnost istovremenog izvođenja i međusobnog povezivanja beskonačnog broja stvari. Telo šalje signale, poruke, govori sopstvenim jezikom. Uprkos napornom, neprekidnom radu, želi samo jedno – da ostane u ravnoteži. Bolest je poput znaka STOP koji kaže: Ne tako dalje! koji se ponekad prekasno uoči ili su kočnice već otkazale. Bolest je poruka tela o štrajku, odbijanju dalje saradnje. Opomena za nepodmirene potrebe i obećanja.

Ayurveda tvrdi da svaki pacijent svog lekara nosi u sebi i treba mu omogućiti da se prihvati posla. Ali tu smo opet na početku jer smo ustanovili da taj „mali” moćnik leži skriven negde duboko u nama, više zaboravljen nego nedostupan. Zato, da bismo sebi olakšali život, složićemo se da je savršena ne ona medicina koja leči bolesti, već ona koja sprečava da se bolesti pojave. I složićemo se iz istog razloga da je ayurveda upravo to nešto i vrlo dragoceno.

Ayurveda nas podučava suptilnim medicinskim tehnikama za one dublje nivoe koje klasična medicina ne može da dosegne. Otkriva nam metode dijagnosticiranja i lečenja i za ona skrivena stanja bolesti i poremećaje na suptilnim nivoima. Ayurvedska je medicina zapravo začuđujuće savremena jer zdravlju pristupa s polazišta kvantne fizike i teorije jedinstvenog polja. Ali to je vrednost svih izvornih tradicija – budućnost ih samo potvrđuje! Ayurveda ne poriče klasičnu medicinu, već želi da je upotpuni i postavi u šire okvire – želi da izgradi most između kvantne fizike i medicine. Ako razumete duboku povezanost sopstvene svesti i tela, zdravlje i bolest dobijaju sasvim drugačiji karakter. Tada nema razmišljanja o paru suprotnosti, o dobru i zlu, itd. U kvantnom svetu to su jednostavno pojmovi života – ravnoteža i neravnoteža. Dobro je zapamtiti da je u našoj fiziologiji već mnogo toga pošlo po zlu, i pre nego što smo shvatili da smo bolesni.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.