OVO JE JEDAN OD UZROKA ALCHAJMROVE BOLESTI: Mnogi ne obraćaju pažnju na ovu stvar, a može biti rizična po zdravlje mozga

Ovo je jedan od uzroka Alchajmerove bolesti - Evo na šta posebno treba obratiti pažnju!

Kvalitetan san ima značajnu ulogu u prevenciji i smanjenju rizika od mnogih oboljenja, a učestali nedostatak sna može biti jedan od uzroka za hronične bolesti.

Nedovoljno sna nepovoljno utiče na imunološki sistem i suprotno. Na primer, kada smo orehlađeni, san je lekovit i pomaže da se brže oporavimo.

Profesor Metju Volker sa Univerziteta u Kaliforniji već 6 godina istražuje vezu uzmeđu spavanja i Alchajmerove bolesti. Ispitivanje se vrši na 32 osobe, starosti oko 70 godina.

Pročitajte još:

Kako da pozitivno razmišljate: 3 načina da uvežbate svoj mozak

Ova tehnika podmlađuje mozak za 25 godina: evo kako da sačuvate mentalno zdravlje i memoriju

Kakao podmlađuje mozak i vraća pamćenje

Evo do kojih rezultata su došli:

Mozak označava sve ono što smatrate sobom, povezan je sa vašim intelektom pokretom, osećanjima, ukusom, sluhom itd.

U mozgu osobe koja boluje od Alchajmera dolazi do akumulacije amiloid beta proteina u plaku koji blokiraju signale ka mozgu i ometaju protok informacija. Kod demencije dolazi do nakupljanja beta amiloidnih plakova u moždanom tkivu i uzrokuje se trajno oštećenje memorije.

7 načina na koji tišina menja vašu dušu i mozak: šta se događa ako provedete samo 2 sata dnevno u tišini7 načina na koji tišina menja vašu dušu i mozak: šta se događa ako provedete samo 2 sata dnevno u tišiniZvuk tišine obnoviće vaše telo, um i dušu! Evo šta će se dogoditi u vašem mozgu i organizmu ako se samo 2 sata dnevno posvetite…

Istraživanja pokazuju da se pomoću sna mozak "čisti" od ovih proteina plaka, dok nedostatak sna ubrzava njihov proces i izaziva degeneraciju.

Mozak može tolerisati određeni nivo plaka dugo godina, ali kada se nagomila, dolazi do degeneracije.

Toksini se nakupljaju u mozgu svakog dana: evo kako da ih se oslobodite dok spavateToksini se nakupljaju u mozgu svakog dana: evo kako da ih se oslobodite dok spavateKako da tokom spavanja oslobodite mozak od rizičnih toksina...

Naučnici žele da istaknu da nedostatak sna nije samo jedan od simptoma Alchajmerove bolesti i demencije, već i uzročnik ovih stanja.

Odraslim osobama preporučuje se oko 8 sati sna dnevno kako bi mozak i organizam normalno funkcionisali i bili u apsolutnoj ravnoteži.

Izvor: Lovesensa

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.

27/02/2021 FRANKA
Pozdrav svima vama želim koristiti ovaj medij da vam kažem o ovom opipljivom svjedocenju. Zajam sam dobio 1. sijecnja 2021. preko gospode Vldimire Franke, dala mi je zajam od 65,000 eura i bio sam sretan. Ako vam je potreban zajam za vaše najbolje kamate, možete ga dobiti po kamatnoj stopi od 3%. Obratite se njezinoj tvrtki putem e-pošte: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com