Akupresurom protiv bola

Pronađite s lakoćom tačke čijim pritiskom možete da ublažite sebi glavobolju i pospanost.

Studiranje, rad u kancelariji, ali i drugi svakodnevni poslovi mogu da budu veoma zamorni, nekad čak i bolni. Sati učenja ili rada za kompjuterom u istom položaju često dovode do bolova u leđima, ramenima i vratu. Srećom, akupresura, deo tradicionalne kineske medicine slična akupunkturi, može da bude moćno oružje u borbi protiv ovih bolova.

Kod akupresure se umesto igala koristi masaža. Suština metode je delovanje pritiskom na određene tačke (prikazane na slici, strana 2 i 3) čime se može olakšati bol, ali se mogu rešiti i neki drugi problemi kao što je premor, mučnina tokom putovanja, pa čak i gastrointestinalne tegobe.

Akupresura definitivno ima pozitivan efekat na studente: prema studiji objavljenoj 2005. godine u časopisu Journal of Alternative and Complementary Medicine, kod studenata koji su koristili akupresuru došlo je do smanjenja osećaja zamora i povećanja pažnje.

Kako tvrdi Suzi Sojang Li, akupunkturista iz Centra za zapadno-istočnu medicinu na Univerzitetu Kalifornije u Los Anđelesu, "akupresura može da bude veoma korisna kod studenata. Jednostavna je i bezbedna za primenu tokom učenja, pa čak i tokom predavanja. Akupresura može biti efikasna kod glavobolje, bola u leđima i vratu, poremećaja sna i varenja, kao i kod smanjene koncentracije". Sve ovo važi i kod premora na poslu. Zato svima savetujem da nauče i primenjuju samoakupresuru da bi održali optimalno zdravlje i blagostanje.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.