Ako vam se često jede ova hrana, možda patite od jednog nedostatka: šta nam stomak otkriva o zdravlju celog organizma

Želja za određenom hranom je neretko signal u vezi sa tim koje nutritivne supstance su nam potrebne.

Svi povremeno patimo od ogromne potrebe za nekom namirnicom. Ponekad je to potreba za slatkim, kiselim, slanim ili mesom, ali ove želje stomaka nam, zapravo, poručuju šta je našem organizmu potrebno.

Puni energije tokom čitavog dana: namirnice koje će vas razbuditi brže od kafePuni energije tokom čitavog dana: namirnice koje će vas razbuditi brže od kafeAko želite da se ujutro osećate poletno, da budete budniji, bistrijeg uma i energičniji, šoljicu kafe zamenite sa ovih 7…

Želja za slatkim je možda najteža, jer predstavlja začarani krug u kome što više jedemo slatko imamo i veću potrebu za slatkim. Kako bi se ublažila potreba za slatkišima, možemo uzimati mineral hrom koji drži u ravnoteži nivoe insulina i samim tim smanjuje želju za slatkišima. Želja za čokoladom takođe može biti nekontrolisana i tada smo prepušteni na milost i nemilost čokoladnoj furiji. Ono što nam, zapravo, telo poručuje jeste da nam je potreban magnezijum.

Kako homeopatija leči razna oboljenja: neverovatan princip lečenja koji pokazuje odlične rezultateKako homeopatija leči razna oboljenja: neverovatan princip lečenja koji pokazuje odlične rezultateJedan od medicinskih terapeutskih principa koji uvažava pacijenta kao celinu je i homeopatija, koja je sve popularnija…

Ako imate želju za mesom, ne sumnjajte ni sekunda da vam je neophodno gvožđe. Iako je trend da se što više smanji unos mesa, ono se preporučuje za naš imuni sistem i transport kiseonika do krvi.

Ako se budite sa potrebom da pojedete nešto kiselo, ono što vam nedostaje je stomačna kiselina. Uvedite u svoju ishranu probiotike kako biste stomačnu kiselinu doveli u red.

Izvor: Lovesensa

Jelena Lonić

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.