Ako osećate ove simptome, uskoro ćete ući u menopauzu: evo koje signale telo šalje u predmenopauzi

U predmenopauzi estrogen počinje da opada, telo šalje određene signale i podseća vas da se pripremite za menopauzu!

Perimenopauza ili predmenopauza predstavlja period u kojem se telo priprema za period neplodnosti (menopauza), a evo koji se simptomi javljaju kod većine žena, piše Lepa & srećna.

U perimenopauzi jajnici proizvode manje estrogena, a ovaj period se najčešće javlja u četrdesetim godinama, a neka istraživanja pokazuju da žene pušači ulaze u menopauzu nekoliko godina ranije.

Kako da prepoznate disbalans hormona štitne žlezde: ovi simptomi ukazuju na bolest tiroideKako da prepoznate disbalans hormona štitne žlezde: ovi simptomi ukazuju na bolest tiroideOvi simptomi ukazuju na poremećaj hormona štitne žlezde - evo kako da prepoznate hormonski disbalans!

Simptomi koji ukazuju na predmenopauzu su: talasi vrućine, crvenilo u licu i pojačano znojenje, često se osećate umorno i pospano, brzo menjate raspoloženja, neredovna menstruacija, oslabljena kognitivna funkcija, znojite se tokom noći, želja za seksom slabi, javljaju se bol u zglobovima i mišićima, kao i problemi sa mokrenjem i stalno ste gladni.

Zašto treba da pijete sodu bikarbonu sa vodom: nauka otkrila koje bolesti leči soda bikarbonaZašto treba da pijete sodu bikarbonu sa vodom: nauka otkrila koje bolesti leči soda bikarbonaNaučnici su dokazali da soda bikarbona ima odlično dejstvo na zdravlje celog organizma, a evo koje tegobe i oboljenja leči ako je…

Stručnjaci ističu da mnoge žene nepripremljene ulaze u menopauzu, a često dolazi i do gubitka samopouzdanja zbog promena u izgledu. Kod nekih žena menja se koža, kosa počinje da opada, dok se neke drastično ugoje, zato je važno da na vreme reagujete na simptome i razgovarate sa stručnim licima.

Postoje određeni dodaci ishrani na biljnoj bazi koji mogu ublažiti simptome menopauze, ali važno je da se konsultujete sa stručnjakom i saznate kako da najbolje regulišete lučenje hormona.

Izvor: Lepa & srećna

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.