Ako nosite zaštitne rukavice, ovo treba da znate: evo kako ih pravilno upotrebiti tokom pandemije

Pravilno korišćenje zaštitnih rukavica!

Stručnjaci preporučuju više različitih načina da se zaštitimo od korona virusa, a najvažniji od njih su izolacija i držanje rastojanja od najmanje dva metra, redovno pranje ruku, nošenje zaštitnih maski i rukavica, piše Lovesensa.

Zaštitne rukavice su dobra zaštita od kontaminiranih površina, ali i prilikom njihovog nošenja treba da budete pažljivi.

Istraživanja pokazuju da ljudi za sat vremena dodirnu lice oko 25 puta. Rukavice vas mogu privremeno zaštiti od zaraženih površina, ali važno je da ih kratko nosite i redovno menjate, jer se virus može preneti i na rukavice. Takođe, ni rukavicama ne smemo dodirivati lice.

Kako pravilno DEZINFIKOVATI spavaću sobu usled korona virusa: vilnoevo koje stvari je najvažnije očistitiKako pravilno DEZINFIKOVATI spavaću sobu usled korona virusa: vilnoevo koje stvari je najvažnije očistitiEvo kako pravilno očistiti i dezinfikovati spavaću sobu tokom pandemije COVID-19!

Stručnjaci ističu da postoji i jasna procedura skidanja rukavica sa ruku:

Pomoću ruke na kojoj je već rukavica skinite rukavicu sa druge ruke. Drugu rukavicu skinite tako što ćete ruku bez rukavice ubaciti unutar rukavice i dodirujući unutrašnju stranu, svucite rukavicu i sa druge ruke. Ne dodirujte spoljašnju stranu rukavice i kada ih skinete, odložite rukavice u otpad. Nakon nošenja rukavica operite ruke.

Sve zaštitne lateks rukavice namenjen su za jednokratnu upotrebu.

Pravilna DEZINFEKCIJA nakon dolaska iz prodavnice: evo kako da očistite namirnice, kese i pakovanja namirnica (korona virus)Pravilna DEZINFEKCIJA nakon dolaska iz prodavnice: evo kako da očistite namirnice, kese i pakovanja namirnica (korona virus)Sterilna tehnika za dezinfekciju namirnica - evo šta treba da uradite nakon dolaska iz prodavnice!

Nošenje rukavica i često korišćenje dezinfikacionim sredstvima može negativno uticati na kožu ruku, zato je važno da je redovno hidrirate i negujete.

Recept za prirodnu masku za negovanje ruku:

Pomešajte kašiku maslinovog ulja i kašičicu meda. Ovom maskom masirajte ruke 15 minuta, povremeno dodajući malo toplog čaja od kamilice, koji ce pomoći da se smesa upije u dublje slojeve kože. Dobro bi bilo da navučete tanke plastične rukavice i tako da držite masku još pola sata kako bi bolje i duže delovala. Posle toga ruke operite mlakom vodom. Ovo radite jednom nedeljno ili kao seriju 10 dana.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.