Ako jedete ovo za doručak, smanjujete rizik od visokog pritiska: ova namirnica štiti telo od hipertenzije

Visok krvni pritisak je oboljenje koje može ostaviti velike posledice na zdravlje celog organizma, a evo koji dotručak pomaže da smanjimo rizik od hipertenzije...

Visok krvni pritisak je stanje koje pogađa sve više ljudi širom sveta, a razmera i razvoj ovog oboljenja podstiče nas da što pre u svoj život uvedemo određene mere prevencije, piše Lovesensa.

Često konzumiranje nezdrave hrane i manjak fizičke aktivnosti najviše utiču na povećanje klrvnog pritiska, a takvo stanje negativno se odražava na zdravlje krvnih sudova i vitalne organe.

Promena načina ishrane, naročito izbacivanje soli iz svakodnevnog jelovnika pomaže da se zaštitimo od hipertenzije, ali stručnjaci ističu jednu namirnicu kao odličan izbor za doručak ukoliko imate povišen pritisak.

Ova namirnica sprečava anemiju: evo šta treba da jedete ako vam nedostaje gvožđeOva namirnica sprečava anemiju: evo šta treba da jedete ako vam nedostaje gvožđeNedostatak gvožđa ugrožava zdravlje srca, pluća i funkcionisanje imuniteta - evo koja namirnica treba da bude broj 1 u vašem…

Jaja zbog količine preteina koja sadrže predstavljaju odličan obrok za osobe koje pate od hipertenzije. Jedno veće jaje sadrži više od 6 g proteina, a svakodnevni unos proteina utiče na smanjenje pritiska.

Preporučuje se da pojedete nekoliko jaja svake sedmice, jer je dokazano da se konzumiranjem ove namirnice umanjuje rizik od povećanog pritiska za 11 do 21 odsto.

Ovaj začin brzo snižava krvni pritisak: vekovima se koristi kao lek protiv raznih oboljenjaOvaj začin brzo snižava krvni pritisak: vekovima se koristi kao lek protiv raznih oboljenjaLekoviti začin koji pomaže kod hipertenzije - lek iz Indije osvojio svet prirodne medicine!

Jaja sadrže hranljive materije poput proteina, riboflavina (vitamin B), fosfora i selena. Takođe, pored pritiska, jaja regulišu i nivo holesterola u krvi, smanjuju rizik od srčanih oboljenja i infrakta.

Ukoliko ste na dijeti, jaja su takođe odličan izbor, jer proteini čine da se duže osećamo siti.

Ako patite od visokog krvnog pritiska, konzumirajte jaja bez soli.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.