9 zelenih biljaka koje sprečavaju upalne procese u telu: prirodni lekovi po savetu Lujze Hej

9 zelenih biljaka koje sprečavaju oboljenja i imaju protivuplano dejstvo na organizam!

Dobro zdravlje rezultat je tri faktora - ljubav prema sebi, fokusiranost na ispravne misli i pravu hranu.

Baš to je oduvek naglašavala Lujza Hej koja je ljude širom sveta inspirisala na lični rast, iskorišćenje vlastitih i kreativnih moći i amoizlečenje.

Lujza Hej je najviše proučavala ljubav prema sebi, prevazičaženje straha i tumačila uzroke bolesti kroz emotivno stanje, ali je takođe i proučavala hranu i biljke koje pozitivno utiču na zdravlje, energiju i vitalnost.

Hronična upala sinusa i infekcija grla: posoji prirodno rešenje za ove tegobeHronična upala sinusa i infekcija grla: posoji prirodno rešenje za ove tegobe

Kada počnete da negujete telo sa onim što priroda nudi, otkrićete koliko zapravo postoji biljaka i prirodnih lekova koji mogu pomoži na putu izlečenja.

Upalni procesi u organizmu su izazivači i sastavni deo mnogih oboljenja. Otkrivamo kojih 9 zelenih biljaka imaju protivuplano dejstvo na vaš organizam:

1. Bosiljak

Bosiljak sadrži brojne flavonoide koji pružaju zaštitu ćelijama, kao i niz esencijalnih ulja koja deluju protiv raznih štetnih bakterija. Eugenol, zajedno sa efektima kariofelina, klasifikuje bosiljak kao protivupalnuhranu, a naročito je pogodna za očuvanje zdravlja debelog creva.

Savet: Budući da bosiljak ima antibakterijsko dejstvo, dodajte ga jelima koja ne kuvate, na primer u salate.

2. Lovorov list

Lovorovi list je odličan prirodni lek u hladnim danima kada su učestalije prehlade i problemi sa varenjem.

Takođe, pomaže kod bolova u zglobovima, artritisa, u regulisanju holesterola i šećera u krvi. Možete ga koristiti i kao sredstvo protiv komaraca.

3. Mirođija

Osim što poboljšava ukus hrane, mirođija je bogata mineralima i ima sjajno dejstvo na celokupno zdravlje organizma.

Eterično ulje mirođije klasifikovano je kao hranljivo sredstvo koje smanjuje riozik od upalnih procesa i oboljenja. Takođe, ima sposobnost da zaustavi razvoj bakterija. Podstiče zdravu probavu, jača kosti i umiruje.

4. Limunska trava

Limunska trava ublažava stomačne tegobe (kandida), pomaže kod vaginalnih infekcija, nesanice, anksioznosti i reguliše nivo šećera u krvi.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.