9 stvari koje ugrožavaju zdravlje JAJNIKA i HORMONA: svaka žena treba da bude na oprezu

Obratite pažnju - ovih 9 stvari ugrožavaju zdravlje jajnika i hormona!

Jajnici su fizički simbol ženske energije. Njihovo normalno funkcionisanje neophodno je za reproduktivno zdravlje žene, a svaka negativna promena na jajnicima može imati posledice po zdravstveno stanje celog organizma, piše Lovesensa.

Evo šta ugrožava zdravlje jajnika:

Nezaštićen seksualni odnos

Seksulano prenosive infekcijene izazivaju samo vaginalna oboljenja, već imaju sposobnost da prodru u duboko u organizam i ugroze zdravlje organa. Štetni mikroorganizmi ulaze u jajnike i matericu i izazviju upale.

Zdravi jajnici, štitna žlezda, materica: kako energija i čakre utiču na ženske zdravstvene problemeZdravi jajnici, štitna žlezda, materica: kako energija i čakre utiču na ženske zdravstvene problemeProblemi s jajnicima, štitnom žlezdom, urinarne upale, javljaju se najpre na energetskom nivou pa tek onda na telesnom. Zato…

Stroga dijeta

Rigorozne dijete vam možda mogu pomoći da brzo dođete do željenih kilograma, ali one mogu biti vrlo opasne po stanje organizma, pa čak i po zdravlje jajnika. Naglo mršavljenje izaziva hormonski disbalans i dolazi do lošeg funkcionisanja telesnih adaptivnih sistema koji su odgovorni za ravnotežu hormona. Posledica toga može biti gubljenje pravilng funkcionisanja jajnika.

Sedenje na hladnim površinama

Iskustva pokazuju da sedenje na hladnim površinama i neadekvatno oblačenje tokom hladnih dana može izazvati upalu jajnika, koja se često pretvara i u hronično zapaljenje jajnika.

Stres

Podložnost stresu ima negativan efekat po imuni sistem. Kada imunitet oslabi, postajemo manje imuni na štetne bakterije i gljivice, a to se može odnositi i na upale u regiji jajnika.

Kontraceptivne pilule

Žene koje bez saveta stručnjaka uzimaju kontraceptivne pilule , imaju veći rizik od disfunkcije jajnika, odnosno smaanjenje plodnosti.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.