7 namirnica koje su pogubne po veša creva: evo koja hrana izrokuje zatvor i usporava probavu

Evo koje namirnice loše utiču na zdravlje creva i usporevaju probavu!

Zatvor stolice je problem koji nastaje ako imamo manje od tri stolice u jednoj nedelji, piše Lovesensa.

Većina odraslih osoba sve češće se suočava sa ovom tegobom, a jasni znaci su nadutost, gasovi i "glasna" creva.

Glavni uzrok za nastanak zatvora stolice svakako je neadekvatan način ishrane. Određene namirnice uzrokuju zatvor, dok druge čine probavu zdravom.

Evo koje namirnice loše utiču na zdravlje creva i usporevaju probavu:

 Ova biljka čisti krv od toksina, regeneriše organe i skida kilograme: zeleni list koji morate imati u svojoj ishrani Ova biljka čisti krv od toksina, regeneriše organe i skida kilograme: zeleni list koji morate imati u svojoj ishraniZeleni čistač celog organizma - ova biljka je puna hlorofila i treba što preda je ubacite u svoj jelovnik!

1. Alkohol

Konzumiranje veće količine alkohola dovodi do dehitratacije organizma. Alkohol podstiče izbacivanje urina u povećanoj meri, što može uzrokovati na zatvor stolice. Takođe, creva mogu i drugačije reagovati na alkohol, jer ovo piće može da uzrokuje i dijareju. Sve zavisi od organizma, ali jasno je da alkohol ima poguban efekat po zdravlje creva i da remeti normalne metaboličke procese u telu.

2. Gluten

Osobe koje su netolerantne na gluten konzumiranjem ovog proteina mogu značajno narušiti crevnu mikrofloru. Intolerancija na gluten prepoznaje se po nadutom stomaku i grčevima. Ukoliko imate celijakliju, a često konzumirate hranu koaj sadrži gluten, postoji povećan rizik za sindrom nervoznih creva.

3. Prerađene žitarice

U ovu grupu spadaju beli hleb, beli pirinač, testenina, peciva. Smanjen unos vlakana preko ove hrane negativno utiče na funkcionisanje creva i uzrokuje zatvor. Preporučuje se da prerađene žitarice zamenite sa žitaricama od celog zrna.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.