6 namirnica koje izbegava svaki nutricionista

Hrana koju vam nutricionisti nikada neće preporučiti...

Ishrana je veoma bitna za naš razvoj, te ukoliko unosimo nezdrave namirnice, trpeće organizam i loše će se odraziti na naše zdravlje.

Kofeinski napici

Većina ljudi ne može da zamisli dan bez šoljice kafe. Ali, ako volite da dodajete recimo šlag u kafu, imamo lošu vest za vas. Domaća kafa uz dodatak punomasnog mleka i zaslađivača može da ima 300 kalorija ako u nju dodate čokoladu, karamel ili šlag.

3 znaka da vašem telu nedostaju vlakna: ako imate ove simptome, potrebno je da brzo reagujete3 znaka da vašem telu nedostaju vlakna: ako imate ove simptome, potrebno je da brzo reagujeteVlakna su neophodna za normalno funkcionisanje creva i zdrav metabolizam - evo koja 3 simptoma ukazuju da što pre treba da…

Smrznuta hrana

Sigurno vam se često dešava da vam ostane hrane nakon obroka, te je sačuvate u zamrzivač za neki drugi dan. Iako izgleda praktično, zamrznutu hranu bi trebalo da izbegavate. Prepuni su ugljenih hidrata, a imaju jako malo proteina, te ćete brzo ponovo ogladneti.

Energetske pločice

Sadrže veliku količinu šećera s vrlo malo hranljivih sastojaka. Celovite žitarice, voće, povrće, plodovi i mahunarke su bolji izbor jer imaju vlakna.

Napravite domaći lek od čuvarkuće: pomaže kod ginekoloških oboljenja (RECEPT)Napravite domaći lek od čuvarkuće: pomaže kod ginekoloških oboljenja (RECEPT)Ovaj lek ima sposobnost da stimuliše metabolizam i očisti telo od toksina.

Mesne prerađevine

Slanina, šunka, kobasice, salame i ostale preređavine mogu da štete vašem zdravlju jer imaju visok udeo masti, soli i konzervansa, te jako mali udeo proteina.

Zašećerene žitarice

Žitarice spadaju u jedan od omiljenih doručaka kod mnogih, ali stručnjaci upozoravaju da su većinom napravljene od belog brašna i šećera.

Izvor: Stil

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.