7 biljaka koje pomažu da se zaštitimo od KORONA virusa: štite pluća, jačaju imunitet i obnavljaju ćelije u telu

U pandemiji korona virusa možemo koristiti razne lekovite biljke u vidu prevencije virusnog oboljenja i za jačanje imunog sistema!

Upala je jedinstvena reakcija tela na bilo koji nepovoljni faktor ili spoljašnji stimulans. Delovanje upalnog procesa ima za cilj uklanjanje štetnog uzroka i obnavljanje organizma radi normalnog funkcionisanja tela, piše Lovesensa.

Činioci koji izazivaju upalnu reakciju mogu biti unutrašnji ili spoljašnji - imaju virusno, bakterijsko poreklo ili mogu biti uzrokovani produktima metabolizma. Zbog toga, svi postupci lečenja započinju dijagnozom, kada je patogen tačno utvrđen, propisuje se borba protiv patogena koji je izazvao ovaj poremećaj.

Kako pravilno oprati voće i povrće tokom pandemije korona virusa: evo kada posebno treba da budete oprezniKako pravilno oprati voće i povrće tokom pandemije korona virusa: evo kada posebno treba da budete oprezniEvo kako da namirnice očistite i dezinfikujete od virusa - uputstva za pranje voća i povrća!

Virusni patogeni su najčešći uzroci sezonskih upalnih bolesti. Mogu se pojaviti na različite načine, najčešće sa temperaturom, bolom različitog intenziteta i lokalizacije, oticanjem, osipima na koži, slabošću itd. Zavisno od patogena.

Biljke mogu pomoćid a umanjimo upalni proces i štetne edekte infekcije u telu. Isto tako, u pandemiji korona virusa možemo koristiti razne lekovite biljke u vidu prevencije virusnog oboljenja i za jačanje imunog sistema u telu.

Evo koje biljke preporučuju stručnjaci:

Iđirot

Koreni ove biljke efikasno se koriste u lečenju gripa, bolesti gornjih i donjih disajnih puteva, digestivnog trakta, mišićno-koštanog sistema. Sastav biljke uključuje esencijalna ulja koja inhibiraju aktivnost patogena. Uz to, iđirot sadrži tanine i skrobne supstance, vitamin C i razne smole. Koreni biljke često se dodaju lekovitim napicima i melemima.

Matičnjak

Ova biljka ima visok antiseptički efekat. Zbog toga se stalno koristi kod upalnih procesa respiratornog trakta i bolesti digestivnog sistema. Eterična ulja matičnjaka imaju antioksidativna i protivupalna svojstva, kao i antibakterijski i antivirusni efekat. Matičnjak sadrži mineralne soli i retke kiseline koje imaju snažno lekovito dejstvo.

Origano

Ova biljka je poznata i kao začin i kao prirodni lek. Preporučuje se u složenoj terapiji kod bolesti digestivnog trakta, upalnih procesa u usnoj duplji, donjih disajnih puteva, ginekoloških poremećaja. Ova biljka sadrži ogromnu količinu estera - do 1,2% i flavonoide, što doprinosi aktivnoj proizvodnji leukocita koji štite od patogena i aktivira imuni sistem. Pored toga, origano sadrži askorbinsku kiselinu, kalijum i kalcijum.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.