6 oboljenja kod kojih pomaže ČAJ OD CIMETA: odličan je za mršavljenje i štiti telo od upala i bakterija

6 oboljenja kod kojih pomaže moćan čaj od cimeta!

Čaj od cimeta pomaže čak kod 6 različitih zdravstvenih problema, a verujemo da ovaj lekoviti začin svako od nas ima u svojoj kuhinji, piše Lovesensa.

1. Cimet je začin koji je najbogatiji antioksidansima. Sadrži antioksidanse polifenole koji sprečavaju slobodne radikale da oštete ćelije i uzrokuju bolesti poput dijabetesa, karcinoma i srčaniih oboljenja.

2. Smanjuje nivo šećera u krvi tako što deluje poput insulina. Takođe usporava razlaganje ugljenih hidrata kako se šećer ne bi povećao nakon obroka.

3 recepta sa cimetom za zdravo i brzo mršavljenje: evo kako da iskoristite moćan začin za topljenje masnih naslaga3 recepta sa cimetom za zdravo i brzo mršavljenje: evo kako da iskoristite moćan začin za topljenje masnih naslagaPoznato je da cimet ima odlična lekovita dejstva i da je začin broj jedan u svakoj dijeti i detoksikaciji, a evo kako da ga…

3. Istraživanja pokazuju da cimet reuliše visok pritisak, nivo triglicerida i sprečava rast lošeg holesterola u krvi. To ga čini moćnim prirodnim lekom za srce. Preko 10 naučnih studija dokazalo je da konzumiranje manje od 120 mg cimeta dnevno može smanjiti rizik od kardiovaskularnih oboljenja.

4. Iskustva pokazuju da je cimet odličan dodatak u procesu mršavljenja. On deluje tako što ubrzava metabolizam i reguliše pojačan apetit. Međutim, važno je da budete oprezni i sa stručnjakom proverite koliko je dozvoljeno cimeta dnevno da unesete u organizam. Preterana konzumacija cimeta može dovesti do krvarenja i problema sa jetrom.

5. Cimet ima antibakterisjko i antigljivično dejstvo jer u sastavu sadrži jedinjene pod nazivom cinamaldehid. To bi značilo da je cimet dobar prirodni lek kod stafilokoke, salmonele i ešerihije koli. Međutim, ovo dejstvo cimeta još uvek nije dovoljno ispitano.

Šta će se dogoditi u telu ako redovno jedete cimet i med: moćna kombinacija za zdravljeŠta će se dogoditi u telu ako redovno jedete cimet i med: moćna kombinacija za zdravljeDa biste na najbolji način iskoristili ove pogodnosti, uzmite svaki dan šoljicu tople vode sa kašičicom meda i cimeta.

6. Čaj od cimeta može pomoći u ublažavanju bolnih menstrualnih grčeva i simptoma u PMSu. Takođe može pomoći da se smanji menstrualno krvarenje, kao i mučnina i povraćanje tokom menstruacije.

Čaj od cimeta priprema se tako što jednu kašičicu mlevenog cimeta sipamo u šolju (235ml) proključale vode i promešamo. Možete ga praviti i tako što ćete štapić cimeta držati u proključloj vodi 10 do 15 minuta.

Napomena: Pre konzumiranja čaja od cimeta posavetujte se sa svojim lekarom!

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.