5 stvari koje retko čistimo, a najveći su izvor bakterija: evo koji predmeti najčešće prenose viruse i grip

5 stvari koje svakog dana treba da dezinfikujete - mogu da prenesu bakterije, virus i gruip!

Kako biste vi i vaša porodica ostali zdravi tokom meseci kojima vladaju virusi i bakerije, pomoći će dezinfekcija određenih predmeta koje diramo često, a čistimo retko.

1. Mobilni telefon

Mobilni telefoni su najveći prenosnici bakterija te su se prema brojnim istraživanjima pokazali zagađenijima čak i od WC šolje.

S obzirom na to koliko često posežemo za mobilnim telefonima, oni su plodno tlo za prehlade i grip. Zato je potrebno redovno dezinfikovati mobilni koji koristite.

Prirodna sredstva umesto toksičnih hemikalija za čišćenje tapaciranog nameštaja: kako da očistite kožni nameštaj, sintetiku i mebl štof (3 RECEPTA)Prirodna sredstva umesto toksičnih hemikalija za čišćenje tapaciranog nameštaja: kako da očistite kožni nameštaj, sintetiku i mebl štof (3 RECEPTA)Bez jakih mirisa, hemije i opasnosti od oštećenja! Napravite domaće sredstvo za čišćenje svih tipova tapaciranog nameštaja samo…

Za dubinsko čišćenje telefona bez rizika oštećenja od vode, nežno obrišite površinu antibakterijskom maramicom ili krpicom od mikrofibre na koju možete naneti sprej za čišćenje i prebrišite ekran.

2. Tastataura

Za brzo i efikasno čišćenje potpuno je isključite i prebrišite dezinfekcijskim maramicama kako biste uklonili prašinu i ostatke mrvica između dugmića. Odmah nakon brisanja vlažnom maramicom tastatauru prebrišite suvom krpicom od mikrofibre.

3. Kvake

U prostoriji u kojoj je bila zaražena osoba virusi se na raznim površinama mogu zadržati duže nego što možda mislite. Zato je tokom sezona gripa i prehlada preporučljivo kvake u kući dezinfikovati maramicama koje sadržavaju alkohol.

4. Kuhinjska radna površina i sudopera

Verovatno pokušavate održati svoju radnu površinu u kuhinji čistom cele godine, ali to postaje posebno važno tokom sezone prehlada i gripa. Budući da je ovo mesto gde se porodica okuplja i dodiruje razne površine, važno je dobro ga očistiti od bakterija.

Poprskajte i obrišite cijelu površinu dezinfekcijskim sredstvom, a nemojte zaboraviti ni sudoperu.

4 načina da isperete dom od negativne energije: energetsko čišćenje kuće za privlačenje boljih životnih mogućnosti4 načina da isperete dom od negativne energije: energetsko čišćenje kuće za privlačenje boljih životnih mogućnostiOčsite dom od mračne energije i život će vam doneti bolje mogućnosti! 4 jednostavna načina za energetsko čišćenje kuće...

5. Plišane igračke

Osim što su plišane igračke najveći sakupljači prašine i grinja, takođe mogu biti izvor bakterija i virusa. Ako je vaše dete bilo bolesno, pobrinite se da njihov omiljeni krzneni prijatelj nije dobio klice. Proverite etiketu na plišanoj igrački da vidite možete li ga oprati u veš mašini.

Gde je to dopušteno, stavite igračku u veš mašinu i uključite odgovarajući ciklus pranja kako biste uklonili potencijalnu zarazu.

Izvor: Zadovoljna

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.