5 prirodnih lekova za urinarne infekcije: kako da se izlečite od ešerihije koli

Mokraćne infekcije pogađaju najviše mlade devojke i žene, ali ni muškarci nisu pošteđeni! Otkrivamo vam 5 prirodnih lekova za lečenje urinarnih infekcija poput česte ešerihije koli...

Sigurno ste barem jednom u životu osetili peckanje pri mokrenju ili težinu i pritisak u mokraćnoj bešici. Kada se jave ti simptomi uglavnom je reč je o urinarnoj infekciji.

To je vrlo učestala tegoba koja nastaje kada mikroorganizmi koji inače žive u urogenitalnom traktu i crevima dospeju u mokraćnu bešiku. Više od 90% svih mokraćnih infekcija uzrokuje bakterija ešerihije koli, koja se prirodno nalazi u vašim crevima.

Urinarne infekcije puno češće pogađaju žene, a za to postoji anatomsko objašnjenje. Nepoželjne bakterije lakše ulaze u žensku bešiku zbog puno kraće mokraćne cevi. Infekcija se najčešće javlja kod devojaka koje su tek stupile u seksualne odnose i kod žena u menopauzi.

Simptomi urinarne infekcije su osećaj pritiska u mokraćnoj bešici, peckanje pri mokrenju, zamućeni urin i krv u urinu, povišena temperatura i bolovi u donjem delu stomaka.

Kako da napravite zdrav i efikasan napitak od prosa za čišćenje bubrega...

Iako krv u urinu nije razlog za paniku, kod svake urinarne infekcije treba da delujete što pre. Ako previše odugovlačite s početkom lečenja, bakterije mogu dospeti u bubrege i izazvati veće komplikacije. Tako da ne treba da čekate više od nekoliko dana.

I kod žena i kod muškaraca, povećanju rizika od urinarnih infekcija najviše pridonose loše higijenske navike, ali i preterana higijena (upotreba agresivnih sapuna i gelova koji uništavaju dobre bakterije), kupanje u kadi ili bazenu, odlaganje odlaska u toalet (zadržavanje mokraće), polne bolesti poput gonoreje i klamidije, povećana prostata kod muškaraca, slab imunitet.

Kada koristite prirodne lekove za lečenje urinarnih infekcija, veoma je važno da pijete što veće količine vode kako biste kod svakog pražnjenja bešike izbacili što više bakterija.

Poznato je da na urinarne infekcije najblagotvornije deluju biljke kao što su brusnica i uva, a nešto manje poznate su breza i kukuruzna svila, kao i peršun.

Predstavljamo vam 5 prirodnih lekova za lečenje urinarnih infekcija!

Uva - Od ove biljke, koja ima snažna antibakterijska svojstva, pravi se najpoznatiji čaj za urinarne infekcije - uvin čaj.
Važno je da znate da ne smete da kombinujete uvin čaj s brusnicom, jer brusnica poništava njegovo dejstvo.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.