5 prirodnih lekova za gastritis i gorušicu: hrana koja sprečava bolest želuca

Moćne kombinacije prirodnih sastojaka koje će umiriti vaš želudac i ugasiti neprijatnu gorušicu!

Često osećate težinu, nadutost i neprijatan bol u želucu?

Nemate apetia, osećate mučninu, glavobolju i imate gorušicu?

Možda ste razvili gastritis.

Reč je o upali želučane sluznice koja može biti akutna ili hronična.

Uzroci gastritisa su najčešće stres, učestala konzumacija alkohola i kafe, uzimanje lekova i nezdrava ishrana, a može nastati i zbog infekcije bakterijom H. pylori.

U kombinaciji sa gastritisom često dolazi i gorušica, odnosno refluks kiseline.

To je stanje koje se ispoljava vraćanjem kiseline iz želuca u jednjak i može biti jako neprijatno, a najviše se pogoršava u ležećem položaju.

Pomoć potražite u – kuhinji!

Tajni trik za mršavljenje - potrebna vam je samo 1 čaša vode: evo kako na zdrav način povećati potrošnju kalorijaTajni trik za mršavljenje - potrebna vam je samo 1 čaša vode: evo kako na zdrav način povećati potrošnju kalorijaVoda je neophodna za hidrataciju tela, ali njena moć u procesu mršavljenja iznenadila je mnoge stručnjake!

Kad osećate neprijatne simptome gastritisa, umesto da posežete za gastalima i drugim farmaceutskim lekovima, poslužite se prirodnim sastojcima iz kuhinje poput šargarepe, peršina, đumbira, kamilice, celera i kruške.

Osim što će smanjiti iritaciju vaše želučane sluznice, ove će namirnice dodatno osnažiti vaš organizam i obezbediti ga korisnim nutrijentima.

U nastavku saznajte o moćnim kombinacijama prirodnih sastojaka koje će umiriti vaš želudac i ugasiti neprijatnu gorušicu.

Prirodni recepti koji gase gorušicu i ublažavaju gastritis:

1. Sok od šargarepe i celera

Šargarepa i celer imaju protivupalna svojstva, smanjuju iritaciju želuca i čuvaju zdravlje probavnog sistema. Redovnom konzumacijom ovog soka uveliko ćete smanjiti rizik i od raka želuca.

Priprema: u blender stavite dve šargarepe, nekoliko stabljika celera i šoljicu vode pa izmiksajte. Budete li redovito pili ovaj prirodni sok, nestaće vaši problemi sa želucem.

2. Čaj od jabuke i kamilice

Kamilica umiruje sćelije želuca iritirane upalom. Uvek radije birate kamilicu u rinfuzi nego onu u kesicama.

Jabuka, koja je bogata vlaknima, podstiče rad creva, ublažava refluks i upalu i pridonosi zdravlju kompletnog probavnog ssistema.

Priprema: u vodu dodajte nekoliko kriški jabuke i malo kamilice pa skuvajte. Pijte ovaj čaj dvaput dnevno.

3. Pirinčana voda

Pirinlčana voda bogata je vitaminima i mineralima, pa je već dugo poznat tradicionalni lek za ublažavanje gastritisa.

Osim što smanjuje osjećaj nelagodnosti u želucu i nadutost, ublažava bolove i upalu želuca.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.