5 namirnica koje najbolje smanjuju VISOK PRITISAK: što pre počnite da ih konzumirate

5 vrsta namirnica koja uspešno sprečavaju i regulišu krvni pritisak!

Najbolja prevencija i način lečenja visokog krvnog pritiska, odnosno hipertenzije, svakako je izbalansiran način ishrane, piše Lovesensa.

Ako u svom režimu ishrane nemate povrće, postoji veliki rizik od razvijanja raznih metaboličkih oboljenja i nedostataka vitamina i minerala. Povrće je lekvoita hrana koja jača imunitet, čuva naše zdravlje i pozitivno utiče na funkcionisanje organa, a određene vrste povrća odlično su se pokazale za snižavanje i prevenciju visokog krvnog pritiska.

Ovo voće brzo reguliše visok krvni pritisak: ako ga jedete svaki dan, smanjićete rizik od hipertenzijeOvo voće brzo reguliše visok krvni pritisak: ako ga jedete svaki dan, smanjićete rizik od hipertenzijePrirodni lek za visok pritisak - evo koje voće se uspešno bori protv hipertenzije!

U tu grupu povrća ubrajaju se namirnice koje su bogate kalijumom, a to su: krompir, batat, špargla, spanać, kupus i klice.

Kalijum pomaže u smanjenju krvnog pritiska tako što neutrališe negativne efekte soli u organizmu. Bubrezi regulišu krvni pritisak i kontrolišu količinu tečnosti u telu, a što je više tečnosti u organizmu, to je viši i krvni pritisak. Bubrezi filtriraju krv i izbacuju višak tečnosti koja se skladišti u bešici kao urin.

Ovaj proces zahteva odgovorajući balans natrijuma i kalijuma u telu kako bi se uspešno eliminisala bespotrebna tečnost iz organizma. Kada konzumirate povrće bogato kalijumom, uspešno se uspostavlja balans sa natrijumom i tako omogućavamo organizmu da obavlja procese koje sprečavaju visok pritisak.

Ovaj začin brzo snižava krvni pritisak: vekovima se koristi kao lek protiv raznih oboljenjaOvaj začin brzo snižava krvni pritisak: vekovima se koristi kao lek protiv raznih oboljenjaLekoviti začin koji pomaže kod hipertenzije - lek iz Indije osvojio svet prirodne medicine!

Važno je da nabrojane vrste povrća što pre ubacite u svoj jelovnik, čak iako trenutno nemate problem sa hipertenzijom. Takođe, važno je maksimalno ograničiti unos soli koja je jedna od vodećih okidača za visok pritisak.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.