5 namirnica koja uništavaju zdravlje jetre: izbacite ih iz ishrane što pre

Sačuvajte zdravlje jetre - evo koje namirnice treba da izbacite iz svog jelovnika!

Poznata je izraka: Zdrava jetra - zdravo telo! Jetra je najznačajniji organ za detoksikaciju i predtsavlja "labaratoriju organizma, a kako bismo sačuvali njeno zdravlje, važno je da iz ishrtrane izbacimo sledeće namirnice, piše Lovesensa.

Masna brza hrana ne zaslužuje da bude deo vašeg jelovnika. Konzumiranjem hrane koja sadrži visok procenat zasićenih masnoća (burgeri, pomfrit) ugrožava funkcionisanje jetre. Može da izazove upalne procese u telu, a često može biti okidač i za cirozu jetre.

Mnogi su zaboravili koliko je lekovit: ČAJ OD BANANE pomaže kod 5 oboljenjaMnogi su zaboravili koliko je lekovit: ČAJ OD BANANE pomaže kod 5 oboljenjaNapravite čaj od banane i pomozite svom telu da se isceli!

Treba ograničiti i unos šećera, jer često konzumiranje slatkiša može uzrokovati bolest poznatu kao masna jetra. Jedan od zadataka jetre jeste da šećer pretvori u mast, a kada unosimo previše šećera dolazi do nagomilavanja viscelarne, unutrašnje masnoće koja uzrokuje razna oboljenja.

Istraživanja su pokazala da preteran unos soli uzrokuje fibrozu jetre. Obratite pažnju na to koliko solite hranu, ali pazite i na skrivene soli koje sadrže grickalice i brza hrana.

Najjednostavnije vežbe za mršavljenje: rade se kod kuće, a najviše kilograma skida hodanje u mestu (VIDEO)Najjednostavnije vežbe za mršavljenje: rade se kod kuće, a najviše kilograma skida hodanje u mestu (VIDEO)Hodanje u mestu je vežba na koju smo zaboravili, a ona je vrlo delotvorna u borbi protiv suvišnih kilograma!

Stručnjaci za zdravlje preporučuju čašu vina dnevno, ali svako konzumiranje alkohola preko te mere može biti pogubno po zdravlje i okidač je za cirozu jetre.

U mnogim grickalicama skrivene su soli, šećer i masnoće. Kako biste sačuvali zdravlje jetre zamenite čipseve i prerađenu hranu voćem ili orašastim plodovima.

Izvor: Lovesensa

T.A.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.