4 osnovna pravila posta: evo kako izbaciti toksične materije iz organizma

Post može biti dragocen za naše zdravlje, ali ga moramo sprovoditi na ispravan način.

Post nije gladovanje, ali je lagani prestanak jedenja velikih obroka kako bismo omogućili telu da lakše ukloni toksine i, prema potrebi, višak masnih naslaga. Laganija ishrana ublažava probleme sa varenjem, čini telo lakšim, poboljšava mentalnu jasnoću i sprečava mnoge bolesti.

Da li je post tajna dugog životaDa li je post tajna dugog životaPost, čak i povremen, pored toga što pomaže pri smanjenju telesne težine sprečava i rizik od bolesti poput raka i dijabetesa.

Pravila posta

1. Tokom posta se konzumira tečnost (voda, čorbe od povrća, sokovi od voća i povrća, nezaslađeni čajevi...). Tokom tih dana potrebno je odreći se svega što šteti organizmu (nikotin, alkohol, slatkiši, kafa i lekovi, osim ako nisu nužni...).

2. Kako bi nam bilo lakše da podnesemo post, potrebno je, ako je moguće, osamiti se, odreći se kalendara, rokova, proveravanja e-pošte, praćenja vesti... Izolujte se od spoljašnih uticaja, na post gledajte kao na vreme za susret sa samim sobom. Prepustite se unutrašnjem vođstvu, osluškujte svoju intuiciju i prihvatite da vas vodi unutrašnji glas.

Voćni post: detoks sa jabukom i pomorandžomVoćni post: detoks sa jabukom i pomorandžomVaš post ne mora trajati više dana. Možete ga, za početak, sprovoditi samo jedan dan. Evo i kako...

3.Činite sve što je dobro za vaše telo i šta ono od vas traži. Kada ste iscrpljeni, spavajte, a ako volite da se krećete, pešačite, slušajte muziku, čitajte i bavite se hobijima.

4. Potrebno je podsticati telesno izlučivanje: redovno prazniti creva, ispirati bubrege, znojiti se i negovati kožu biljnim uljima.

Izvor: Sensa.hr

Magda Dežđek

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.