3 lekovite biljke koje možete koristiti za razne tegobe: jedna od njih je i čuvena biljka besmrtnosti

Pretražite police kuhinje i špajza, sigurno ćete pronaći neke od ovih biljaka i začina! Bićete zahvalni prirodi!

Začin za lice

Prema rečima nutricionistikinje Meri Koter, kurkuma poboljšava zdravlje mozga pomažući produkciju DHA kiseline i omega 3 masnih kiselina koje su izuzetno važne za kognitivne funkcije. Zahvaljujući svom antiupalnom dejstvu, ovaj ljutkasto-gorak začin poboljšava krvni pritisak, pomaže kod kožnih bolesti, ali i podstiče detoksikaciju jetre. Maksimum korisnih svojstava iz kurkume možete dobiti korišćenjem kurkume u procesu pečenja hrane, dodavanjem u šolju kokosovog mleka, kafu ili u preliv za salatu. Takođe, moguće je napraviti masku za lice od kurkume koja će poslužiti ujednačavanju tena, ali i rešavanju problema sa pigementacijom.

Kako INDIJSKA prirodna medicina leči KORONA virus: ove biljke štite telo od opasnih infekcijaKako INDIJSKA prirodna medicina leči KORONA virus: ove biljke štite telo od opasnih infekcijaAjurveda pomaže da se zaštitimo od korona virusa - evo koje biljke i napitke treba da uzimate!

Zeleni smuti za san

Ukoliko imate problema sa snom, trebalo bi da pokušate sa prirodnim načinima regulisanja spavanja. Šetnje na čistom vazduhu, redovana fizička aktivnost uz prirodne sedative delovaće blagotvorno na nervni sistem. Isprobajte smuti od celera koji zahvaljujući serotoninu, reguliše san. Potreban vam je jedan krastavac, pet drškicelera, dve jabuke, 100 g spanaća, jedan lajm i kašika meda. Izmiksujte sve sastojke u blenderu i nakon što prohladite, poslužite smuti.

3 lekovite biljke koje čine čuda za zdravlje: leče srce, čuvaju kosti i jačaju imunitet3 lekovite biljke koje čine čuda za zdravlje: leče srce, čuvaju kosti i jačaju imunitetPredstavljamo vam 3 lekovite biljke koje čine čuda za zdravlje!

Biljka besmrtnosti

Zeljasta biljka jiaogulan raste u Kini i krije brojna lekovita svojstva jer deluje kao antioksidans. Zahvaljujući svom sastavu koji obiluje saponinima, mineralima, aminokiselinama, proteinima i vitaminima, ova divlja biljka povoljno utiče na povećanje energije, smanjuje holesterol i trigliceride, poboljšava pritisak, a u Kini je povezuju sa natprosečnom dugovečnošću stanovnika koji piju čaj od ove biljke besmrtnosti.

Izvor: Sensa

Lena Sudar

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.