3 lekovite biljke koje čine čuda za zdravlje: leče srce, čuvaju kosti i jačaju imunitet

Predstavljamo vam 3 lekovite biljke koje čine čuda za zdravlje!

Lekovite biljke su temelj ajurvedske prirodne medicine, piše Lovesensa. Većina prirodnih lekova, napitaka i melema sačinjena je od bezbroj lekovitih biljaka. Mnogi stručnjaci smatraju da je konzumiranje prirodnih lekova delotvornije, da nema negativne efekte na organizam i pomaže da na prirodan način iscelimo telo.

Predstavljamo vam 3 lekovite biljke koje čine čuda za zdravlje!

Biljka Amalaki ili amla, nazivaju je i indijski ogrozd, smatra se za jedan od najjačih antioksidanata. Jedan plod amle sadrži šest puta više askorbinske kiseline od jednog limuna. Istraživanja su pokazala da usporava starenje, neguje telo i jača imunitet. Ova biljka poboljšava zdravlje želuca, jetre, krvi, kože, očiju i pomaže da se brže zacele unutrašnje i spoljašnje rane.

Biljke koje pomažu kod upala: evo koji čajevi leče upalu grla, sinusa, nosa i mokraćnih kanalaBiljke koje pomažu kod upala: evo koji čajevi leče upalu grla, sinusa, nosa i mokraćnih kanalaUmesto tableta potražite lek protiv upala u prirodi - evo koje biljke leče upale disajnih organa, mokraćne bešike i crevnu virozu!

Arđuna je poznat prirodni lek za zdravlje srca. Ova biljka hrani srce, poboljšava srčanu cirkulaciju i metaboličke procese u miokardu, razređuje krv i stabilizuje zdravlje nakon srčanog udara. Takođe, arđuna jača kosti i sprečava osteoporozu.

Biljka ašvaganda ili indijski ginseng poznata je kao neverovatno zdrav prirodni lek. Hrani telo, pomaže da ojačate imunitet, ima pozitivan efekat na reproduktivne organe (naročito kod muškaraca) i smiruje centralni nervni sistem.

Prirodne lekove od ovih biljaka u vidu praha ili suplemenata možete pronaći u bolje snadbevenim prodavnicama zdrave hrane. Važno je da se pre njihove upotrebe konsultujete sa stručnjakom.

Šta su adaptogeni: 3 moćne biljke za dužu mladost i hormone u ravnotežiŠta su adaptogeni: 3 moćne biljke za dužu mladost i hormone u ravnotežiAdaptogene biljke deluju tako što obnavljaju telomerazu ili sprečavaju da se ona izgubi pa zato usporavaju starenje. Evo koje tri…

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.