13 saveta za mršavljenje posle 40. godine: kako da zdravo skinete masne naslage

S godinama metabolizam postaje sporiji, pa nam je potrebna bolja strategija kako da se rešimo masnih naslaga! Evo koje savete predlažu stručnjaci u borbi protiv kilograma nakon 40. godine...

Što ste stariji, metabolizam je sporiji i teže gbite kilograme. Ali, to ne znači da treba da oodustanete, samo vam je potrebna volja, istrajnost i par dobrih saveta. 

1. MERITE SE SVAKODNEVNO

Držite vagu pored kade, i redovno kontrolišite težinu. Na taj način ćete svaki dan podsećati sami sebe da treba da smršate, i ostaćete fokusirani.

Ova hrana vraća štitnu žlezdu u ravnotežu: 4 super nemirnice koje štite telo od oboljenjaOva hrana vraća štitnu žlezdu u ravnotežu: 4 super nemirnice koje štite telo od oboljenjaPravilno funkcionisanje štitne žlezde neophodne je za zdravlje celog organizma, a evo koja hrana može ovu važnu žlezdu da vrati u…

2. VODA JE KLJUČ

Poznato je da je voda neophodna za ispravno funkcionisanje organizma. Pijenje dovoljno vode će ubrzati vaš metabolizam, pomoći će da se otarasite toksina i održavaće optimalnu hidriranost organizma.

3. IZBEGAVAJTE PRERAĐENU HRANU

Pridržavajte se veoma jednostavnog pravila - sve što je prerađeno i upakovano u šareno pakovanje treba izbegavati.

4. IZBEGAVAJTE SLATKA PIĆA

Slobodno ponekad pojedite parče torte, ali nemojte nepotrebno da unosite šećere putem sokova. Izbegavajte i one verzije bez šećera, koje sadrže štetne veštačke zaslađivače.

5. NASPAVAJTE SE

Ako želite da izgledate dobro, morate da se pridržavate nekih osovnih pravila, kao što je 7-8 sati sna dnevno. Za najbolji san, spavajte na udobnom krevetu, i u potpuno zamračenoj sobi.

6. MRDNITE SE

Ako želite da smršate sedeći na kauču, moramo da vas razočaramo. Fizička aktivnost je podjednako bitna kao ishrana.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.