13 NAJJAČIH PROTIVUPALNIH NAMIRNICA: ako ih redovno jedete, telo je zaštićeno od bolesti

Hrana koja leči - 13 namirnica koje pobeđuju upale u telu i sprečavaju opasne bolesti!

Upale imaju dobru i lošu stranu - neke pomažu telu da se odbrani od infekcija i povreda, a druge izazivaju povećanje težine i izazivaju rizična oboljenja, piše Lovesensa.

Stres, nezdrava hrana i slaba fizička aktivnost najčešći su okidači za opasne upale u organizmu.

Istraživanja pokazuju da sledeće vrste namirnica imaju neverovantno protivupalno dejstvo:

1. Bobičasto voće (jagode, borovnice, maline, kupine)

Ovo voće sadrži važne vitamine i minerale, ali i antioksidans koji se naziva antocijan - moćan borac protiv upalakoji podstiče razgradnju zdravih ćelija i na taj način jača imunitet.

Cvekla pomaže kod bolova u grlu: evo kako da je upotrebite kao moćan prirodni lek (RECEP)Cvekla pomaže kod bolova u grlu: evo kako da je upotrebite kao moćan prirodni lek (RECEP)Pomaže kod angine i raznih bolova u grlu - evo kako da napravite prirodni lek od cvekle za upaljeno grlo!

2. Masna riba

Riba je odličan izvor proteina i omega 3 masnih kiselina. Najviše važnih masnih kiselina sadrži masnija riba, kao što su losos, sardina, haringe, skuša i sardele.
Omega 3 masne kiseline sprečavaju upalu, održavaju zdravlje metabolizma, sprečavaju srčana oboljenja, dijabetes i smanjuju rizik od bolesti bubrega.

3. Brokoli

Neverovatno moćna i zdrava biljka koja sadrži važan antioksidanas sulforafan, jedan od retkih koji reguiliše nivo proteinskih kompleksa koji uzrokuju upale. Određena istraživanja pokazuju da konzumiranjem brokolija smanujemo rizik od karcinoma i srčanih oboljenja.

4. Avokado

Avokado je definitivno sa razlogom vodeći na listi superhrane. Sadrži kalijum, magnezijum, vlakna i zdrave masti koje čuvaju zdravlje srca. Takođe, sadrže karotenoid i tokoferol, jedinjenja za koja je dokazano da smanjuju rizik od karcinoma.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.