12 zdravstvenih tegoba kod kojih pomaže limunada: moćan napitak koji čuva kosti i vitalne organe

Limunada se preporučuje tokom prehlade radi jačanja imuniteta, ali malo je poznato da ovaj ukusan i zdrav napitak pomaže kod još 11 tegoba!

Limun je citrus koji se koristi svuda širom sveta i svoju popularnost duguje osvežavajućem ukusu i mirisu koji ga čini lakim za upotrebu u pravljenju kako slatkih tako i slanih jela.

Može da se koristi u mnogim napicima, kao što su čaj, kafa i kokteli. Popularan je i zbog svoje medicinske upotrebljivosti jer je bogat vitaminom C koji pomaže podizanju imuniteta. Limunov sok pomaže u varenju i deluje kao detoksikator u našem telu.

Veruje se da je dobar u rešavanju brojnih zdravstvenih problema, a ovo su samo neki od njih.

Ako jedete ovo za doručak, smanjujete rizik od visokog pritiska: ova namirnica štiti telo od hipertenzijeAko jedete ovo za doručak, smanjujete rizik od visokog pritiska: ova namirnica štiti telo od hipertenzijeVisok krvni pritisak je oboljenje koje može ostaviti velike posledice na zdravlje celog organizma, a evo koji dotručak pomaže da…

Otečeni zglobovi

Upala podiže nivo kiseline u telu, a uzimanjem vode sa limunom sprečavate da se nagomilava kiselina i smanjujete upalu u zglobovima.

Tretman akni

Akne su jedna od najvećih i najzastupljenijih oboljenja kože koje ima preko 40 miliona ljudi. Limunov sok je jeftino sredstvo i čak efektivnije nego neki proizvodi namenjeni sprečavanju akni.

Tretman za grip i prehladu

Bogat je velikim brojem vitamina koji utiču na oporavak i popravljaju imunitet.

Održavanje težine

U poređenju sa gaziranim napicima, sok od limuna je veoma zdrav i utiče dobro na telo i zdravlje.

Kamenje u bubrezima

Kamenje u bubrezima nastaje kao posledica kombinacije minerala i drugih komponenti. Limunov sok sadrži mnogo citrusne kiseline koja smanjuje stvaranje kamenja u bubrezima.

Podiže imunitet

Odličan izvor vitamina C i kalijuma, neutrališe slobodne radikale koji uzrokuju bolest. Povećava proizvodnju belih krvnih zrnaca koja se bore protiv bakterisjkih i virusnih infekcija.

Problemi sa bešikom

Kamenje u bešici može da bude veoma neprijatno. Limunov sok zahvaljujući svom antimikrobnom dejstvu smanjuje infekcije u bešici.

Gastroezofagalni refluks

Za samo 14 dana, kažu, limunov sok može da pomogne kod problema sa kiselinom.

Nokti i prsti

Limunov sok može da vam pomogne da omekšate kutikulu i učini nokte zdravijim.

Bol u mišićima

Tokom vežbanja mišići trpe i rad na njima može da dovede do pojave bola. Topli limunov sok može da vam pomogne da smanjite bol.

Ova namirnica sprečava anemiju: evo šta treba da jedete ako vam nedostaje gvožđeOva namirnica sprečava anemiju: evo šta treba da jedete ako vam nedostaje gvožđeNedostatak gvožđa ugrožava zdravlje srca, pluća i funkcionisanje imuniteta - evo koja namirnica treba da bude broj 1 u vašem…

Izbalansiran pH

Povećan pH u organizmu dovodi do razvoja bolesti, a limunov sok alkalizuje telo i smanjuje nivo kiselosti.

Bolesti srca

Limun sadrži kalijum koji je vitalan za rad srca i sprečava razvoj pojedinih bolesti.

Poboljšava vid

Vitamin C je krucijalan sastojak za poboljšanje našeg vida. Pomaže kod zdravstvenih problema, kao što je katarakta.

Izvor: Telegraf / apost.com/Stil

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.