10 pravila za zdravu ishranu i oslobađanje od viška kilograma: stil života uz koji nećete imati problema sa težinom

Kako da skinete višak kilograma zdravio i bez gladovanja, a da se oni kasnije ne vrate? Ako poštujete ova pravila, imaćete telo bez masnih naslaga...

Mnoge dijete izuzetno su iscrpljujuće, a ako i uspete da ih privedete kraju, nakon nekoliko meseci, kilogrami se ponovno vrate. Kako biste to izbegli, donosimo vam deset pravila koje savetuju sve zdrave i efikasne dijete.

1. Mršavite polagano.

Svi nutricionisti složiće se da je dobra i kvalitetna dijeta ona s kojom ne mršavite više od jednog kilograma nedeljno. Ako izgubite više od kilograma u tom periodu, to znači da ste osim vode i masnoće izgubili i mišićno tkivo, što vam, naravno, nije u interesu.

Kako kineska medicina rešava problem viška kilograma: zašto velike, hladne salate nisu za mršavljenjeKako kineska medicina rešava problem viška kilograma: zašto velike, hladne salate nisu za mršavljenjeProblem prekomerne težine nije samo u jednostavnoj činjenici da previše jedemo, nego u tome što jedemo neprikladnu hranu na…

2. Ukinite šećer, ne i mast.

Moderni nutricionisti savetuju smanjeni unos šećera, ali to ne vredi nužno i za masti. Naime, višak šećera koji dobijamo iz hrane poput testa i hleba taloži se kao salo. Ali uravnotežen unos masti doprineće osećaju sitosti i preko je potreban za dobro zdravlje.

Ako vam u dijeti nedostaje masti, osećaćete umor, glad i loše raspoloženje, a nećete imati ni uspeha sa smanjenjem težine.

3. Uvek doručkujte.

Kvalitetan doručak najbolji je način da započnete dan. Svaka dobra dijeta uključuje doručak koji sadrži kvalitetne proteine, dobre masti i zdrave ugljene hidrate.

Ako nemate ideju šta biste ujutru jeli, probajte s pečenim ili tvrdo kuvanim jajima na hlebu od semenki ili zobenom kašom s bobicama i usitnjenim semenkama po želji.

4. Redovno jedite

Sve uspešne dijete promovišu redovne, planirane obroke i zalogaje tokom dana. Možete imati i pet, šest obroka dnevno, ali važno je da budu zdravi, lagani i uravnoteženi.

5. Promenite način života.

Efikasna rešenja za mršavljenje uključuju promenu životnih navika i ne sadrže revolucionarne hemijske preparate ili čarobne prahove koji nezaustavljivo tope naslage.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.