10 navika koje uništavaju zdravlje bubrega

Sačuvajte zdravlje bubrega - evo koje navike treba odmah da izbacite iz svog života...

Konačne posledice lošeg ponašanja na našoj listi su, nažalost, mnogo ozbiljnije. Kamen u bubregu, hronična inkontinencija i čak otkazivanje bubrega - to su samo neke od njih.

Kako se brinuti o bubrezima?

Bubrezi su organi koji jednom oštećeni nikada više ne mogu biti potpuno funkcionalni. Nažalost, moderan stil života definitivno ne radi u njihovu korist. Mnoge navike, koje naizgled nemaju nikakve veze sa njima, zapravo zaista pogoršavaju njihovo stanje.

Ovo su najopasnije navike koje bi trebalo da promenite ako želite da imate potpuno funkcionalne bubrege za nekoliko godina.

Poznati ruski iscelitelj otkriva: bolest štitne žlezde najviše pogađa ove ljudePoznati ruski iscelitelj otkriva: bolest štitne žlezde najviše pogađa ove ljudeŠtitna žlezda, kontrolišući i upravljajući situacijom, pomaže nam da realizujemo želje. Ako naiđemo na prepreke u ostvarivanju…

Pijete premalo vode

Da bi bubrezi radili efikasno, telo mora biti pravilno hidrirano. Trebalo bi redovno piti vodu tokom dana i u malim gutljajima. Na taj način pomažemo u detoksifikaciji organizma, smanjujemo rizik od upale mokraćne bešike i formiranja kamena u bubregu.

Previše natrijuma u ishrani

Konzumiranje hrane sa visokim sadržajem natrijuma povećava ne samo rizik od oštećenja bubrega, već i hipertenzije, oticanje zglobova, stopala i ruku. Ograničiti potrošnju obrađene, vakumirane i konzervirane hrane, na primer hladnog mesa i rastopljenih sireva.

Jedete previše crvenog mesa

Redovna konzumacija crvenog mesa dovodi do povećane izloženosti oštećenjima zbog unosa velike količine toksina, kao što su azot i amonijak, koji se mogu naći u proteinima životinja.

Ne lečite hipertenziju

Naučno istraživanje je potvrdilo vezu između hipertenzije i oštećenja bubrega. Bubrezi filtriraju toksine kroz krv i krvne sudove. Stoga, uslovi kao što su previsok krvni pritisak i blokade u arterijama ometaju njihov rad.

Preterujete sa stimulansima

Pušenje i prekomerno konzumiranje alkohola znači da imate mnogo toksičnih supstanci u vašem telu, vaš krvni pritisak raste i vaše telo dehidrira. Ignorisanje ovih fenomena je jednostavan način da oštetite bubrege.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.